Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΣΑΛΚΕ 2-3
Και όμως μπορούσε, αν...

Κρίμα για τον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι, άδικος όμως ο αποκλεισμός σίγουρα δεν είναι. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν όλα όσα δεν έπρεπε και με την ήττα 3-2 (53' Αθανασιάδης, 79' Κατσουράνης - 43', 90' Σαλάι, 67' Ντράξλερ) από την Σάλκε (στην άδεια) Τούμπα αποχαιρέτησαν το Champions League. Η ευρωπαϊκή τους παρουσία θα συνεχισθεί πλέον στο Europa League.

Βασικός στόχος, όπως φάνηκε από την αρχή, των γηπεδούχων ήταν να κρατήσουν το μηδέν παθητικό και να ζητήσουν στις αντεπιθέσεις το/τα γκολ. Γι' αυτό έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους. Το σχέδιο πήγαινε (σχετικά) καλά μέχρι το 43'. Οταν και η Σάλκε προηγήθηκε.

Στην επανάληψη (χωρίς τον Στέφενς που είχε αποβληθεί στην ανάπαυλα για διαμαρτυρία στο διαιτητή) τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν υπέρ τους. Απέκτησαν τον έλεγχο, έκαναν ευκαιρίες ισοφάρισαν γρήγορα, η Σάλκε έμεινε με 10 παίχτες, λόγω αποβολής του Τζόουνς (64', 2η κίτρινη), δεν απειλούσε ιδιαίτερα.

Και όμως τις κρίσιμες στιγμές, οι «ασπρόμαυροι» λύγισαν. Και μάλιστα όχι μια αλλά δύο φορές. Αντί να προηγηθούν, δέχτηκαν γκολ. Βρήκαν τον τρόπο ισοφάρισαν ξανά, πίεζαν, έχαναν ευκαιρίες και... δέχτηκαν το τρίτο γκολ. Είναι λοιπόν άξιοι της μοίρας που οι ίδιοι δημιούργησαν. Σε άκρως καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης, παρουσιάστηκαν χωρίς την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση, με σοβαρά ατομικά και ομαδικά λάθη.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ).

ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Φουκς, Σαντάνα, Χέβεντες, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Κλέμενς (61' Μέιερ, 70' Νόιστεντερ), Ντράξλερ (83' Μάτιπ), Σαλάι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ