Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία

Την αδιαφορία των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, κατήγγειλαν τα στελέχη της Τομεακής Οργάνωσης Εβρου του ΚΚΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες, με αφορμή την καθυστέρηση στη στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΔΥΕ Εβρου.

Θυμίζουμε ότι η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της κοιλάδας του Εβρου και των παραποτάμων του (ΕΥΔΕ Εβρου), έχει συσταθεί από τον Ιούνη του 2011. Εχει αρμοδιότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν στο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Ποταμού Εβρου, Ερυθροποτάμου, Αρδα, παραποτάμων και της περιφερειακής τάφρου Ορεστιάδας. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί με προσωπικό.

Τα στελέχη του ΚΚΕ προειδοποίησαν ότι κυρίως οι αγρότες αλλά και όλος ο λαός θα πληρώσουν και πάλι την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσαν ότι η συχνότητα των κρίσεων και η ένταση των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων χρόνων, οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν, έδειξαν περίτρανα ότι είναι άκρως επιβεβλημένο και επείγον ένα νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης με στόχο πάντα την προστασία υλικοτεχνικών υποδομών, ανθρώπων, ζώων αλλά ακόμα και την εξοικονόμηση πόρων, αφού οι αποζημιώσεις ενδεχόμενων καταστροφών είναι πολλαπλάσιες του κόστους υλοποίησης του προτεινόμενου προγράμματος.

Τέλος, κάλεσαν τους αγρότες πριν είναι αργά, να απαιτήσουν να στελεχωθεί τώρα, και να λειτουργήσει η ΕΔΥΕ Εβρου και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ