Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Συντηρείται το κλίμα έντασης

ΤΙΡΑΝΑ.--

Συνέχεια στην ένταση που καλλιεργείται τα τελευταία 24ωρα στη νότια Αλβανία έδωσαν τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες κοντά στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή αλλά και η εντολή που πήραν οι αλβανικές τελωνειακές αρχές για δραστικό περιορισμό της εισόδου Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία ως αντίποινα για ανάλογα μέτρα στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής από τις ελληνικές αρχές.

Στην Πρεμετή, η ένταση προκλήθηκε χτες το πρωί στη διάρκεια λειτουργίας στο προαύλιο του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, όταν άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας και του δήμου απαγόρευσαν σε ιερείς και πιστούς να βρίσκονται κοντά ακόμη και ...στους τοίχους του ναού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΜΠΕ, η έντονη παρουσία της αστυνομίας λειτούργησε αποτρεπτικά ως προς την προσέλευση των πιστών στη λειτουργία -η οποία εξελίχθηκε τελικά σε προσευχή- ωστόσο ιερείς αλλά και όσοι πιστοί παραβρέθηκαν, δήλωσαν ότι θα δίνουν καθημερινά το «παρών» έξω από το ναό.

Παράλληλα, ο Αλβανός αστυνομικός διευθυντής στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, Αντμίρ Αμπρια, έδωσε εντολή να εφαρμόζονται «αμοιβαίες διαδικασίες» κατά την είσοδο Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία μετά την απαγόρευση εισόδου Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής αρνούνται από προχτές την είσοδο σε Αλβανούς πολίτες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις αυτές που γίνονται στο φόντο νέων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και υποδαύλιση εθνικιστικών και θρησκευτικών διαχωρισμών μόνο τους λαούς δεν ευνοούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ