Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Βαριές οι συνέπειες για τον πληθυσμό από τις πλημμύρες

Από τα πλημμυρισμένα σπίτια στις ανατολικές επαρχίες της Ρωσίας
Από τα πλημμυρισμένα σπίτια στις ανατολικές επαρχίες της Ρωσίας
Οι καταστροφικές πλημμύρες που από το τέλος του Ιουλίου σαρώνουν τις περιοχές της Ρωσικής Απω Ανατολής προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε κατοικίες, υποδομές και αγροτικές καλλιέργειες, καθώς και στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Ηδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε περιοχές της Ρωσίας που στην κυριολεξία βρέθηκαν κάτω από τα νερά του ποταμού Αμούρ. Η μετεωρολογική υπηρεσία, ωστόσο, προβλέπει νέες έντονες βροχοπτώσεις από 24 έως 28 Αυγούστου. Οι αρχές της πόλης Χαμπάροφσκ ήδη ανακοίνωσαν ότι η εκκένωση των κατοίκων της πόλης θα γίνει εάν η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Αμούρ ξεπεράσει τα 7,8 μέτρα (την Τετάρτη η στάθμη ανέβηκε στα 6,92 μέτρα).

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις των αρχών, οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ζημιές ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ρουβλιών, έτσι, τουλάχιστον 150 οικισμοί πλημμύρισαν, πάνω από 20 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, από αυτούς 7,5 χιλιάδες παιδιά, 6.327 κατοικίες έχουν βρεθεί κάτω από το νερό και οι πολλές από αυτές δε θα είναι δυνατόν να επισκευαστούν. Πάνω από 400 σχολειά και παιδικοί σταθμοί πλημμύρισαν και για την επισκευή τους θα χρειαστεί χρόνος.

Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν πλήρως σε πολλές περιοχές, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πλημμυρίσει έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα κερδοσκοπίας, αφού διάφοροι επιχειρηματίες προχωρούν σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών τόσο των τροφίμων, όσο και του εμφιαλωμένου νερού.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ