Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Στρατιωτικά μέτρα τρομοκράτησης του λαού με άλλοθι σχέδια τρομοκρατών

Στρατιώτες περιπολούν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Στρατιώτες περιπολούν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ
ΣΑΝΑΑ.--

Ολοένα και πιο έντονα την εικόνα στρατοκρατούμενης χώρας δίνει η Υεμένη, καθώς ισχυρές δυνάμεις του στρατού έχουν κατακλύσει όλα τα νευραλγικά σημεία της πρωτεύουσας Σανάα, φρουρώντας ξένες πρεσβείες και εταιρείες αλλά και υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες σε μία προσπάθεια αποτροπής «ενδεχόμενων» τρομοκρατικών επιθέσεων από μέλη της «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου», όπως τουλάχιστον διατείνονται οι ΗΠΑ, που με αυτό το πρόσχημα έχουν βάλει λουκέτο σε 19 πρεσβείες και προξενεία όχι μόνον της ευρύτερης περιοχής αλλά σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σε μία προσπάθεια, μάλιστα, να δικαιολογηθούν τα μέτρα τρομοκράτησης του λαού της Υεμένης από τα μέτρα βαριάς αστυνόμευσης και περιπολιών του στρατού τόσο στην πρωτεύουσα Σανάα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ράτζα Μπάντι ισχυρίστηκε πως οι αρχές ασφαλείας «απέτρεψαν» ένα σχέδιο της «αλ Κάιντα» με στόχο να καταληφθούν εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και η πρωτεύουσα μιας επαρχίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ο Μπάντι πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό προέβλεπε δεκάδες μέλη της «αλ Κάιντα», φορώντας στολές του υεμενίτικου στρατού, να καταλάβουν τον τερματικό εξαγωγικό σταθμό Αλ Ντάμπα στην επαρχία Χαντραμούτ, την εγκατάσταση φυσικού αερίου Μπάλχαφ και την πόλη Μουκάλα τη νύχτα της 27ης ημέρας του Ραμαζανιού (της Κυριακής). Ο ίδιος είπε ότι το σχέδιο αυτό απετράπη με την ανάπτυξη ενισχύσεων του στρατού και την επιβολή απαγόρευσης εισόδου στις επίμαχες περιοχές...

Νέα επιδρομή από τις ΗΠΑ

Στο μεσοδιάστημα, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία ακόμη δολοφονική επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροπλάνο σε περιοχή που απέχει 70 χλμ. βορείως της πόλης Ατάκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άτομα που επέβαιναν σε δύο οχήματα ρίχνοντας εναντίον τους έξι πυραύλους. Οι επτά υποτίθεται πως ήταν «μέλη της Αλ Κάιντα» αλλά ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο...

Η χτεσινή επιδρομή των ΗΠΑ στην Υεμένη είναι η πέμπτη μέσα σε διάστημα δύο βδομάδων, στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άτομα.

Το κλίμα τρομολαγνείας και βαριών στρατοκρατούμενων μέτρων στην Υεμένη συμπληρώνεται και από τη συνέχιση της αποχώρησης ξένων πολιτών από τη χώρα και της αναστολής λειτουργίας πολλών δυτικών πρεσβειών και προξενείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασταμάτητο το αιματοκύλισμα του λαού...(2017-11-28 00:00:00.0)
Νέα επιδρομή Αμερικανών με πρόσχημα την «Αλ Κάιντα»(2016-03-29 00:00:00.0)
Παράταση συνομιλιών με στόχο την εκεχειρία(2015-06-20 00:00:00.0)
Ενταση βομβαρδισμών(2015-04-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-12-06 00:00:00.0)
Στο έλεος αμερικανικών επιδρομών(2013-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ