Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Νέα επιδρομή Αμερικανών με πρόσχημα την «Αλ Κάιντα»

ΣΑΝΑΑ.--

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την Κυριακή ακόμη μία αεροπορική πυραυλική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, με αφορμή τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα» στη νότια Υεμένη και απώτερο στόχο τη συνέχιση ιμπεριαλιστικών πολιτικών που ασκούν στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 14 ατόμων.

Οι βόμβες των αμερικανικών αεροσκαφών φέρεται πως έπεσαν σε κτίρια που χρησιμοποιούσε η «Αλ Κάιντα» στη νότια παραθαλάσσια περιφέρεια Αμπιάν και κατέστρεψαν το κυβερνητικό κέντρο πληροφοριών που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές και χρησιμοποιούσαν ως βάση.

Την περασμένη βδομάδα, οι ΗΠΑ είχαν εξαπολύσει ανάλογη επίθεση κατά των τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου» σε ορεινή περιοχή της Υεμένης, με αποτέλεσμα το θάνατο 50 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 30.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που πραγματοποιεί στην Υεμένη η Σαουδική Αραβία με την υποστήριξη σουνιτικών και δυτικών χωρών εδώ και έναν χρόνο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι σαουδαραβικές αρχές αντάλλαξαν 109 Υεμενίτες αιχμαλώτους πολέμου με εννιά Σαουδάραβες που είχαν αιχμαλωτιστεί από σιίτες «Χούτι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ