Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Πάνω από τα μισά παιδιά εκτός σταθμών

Τη διοίκηση του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού με επικεφαλής τον Nίκο Σαράντη (είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής) καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τα στοιχεία για τη μοριοδότηση των αιτήσεων εγγραφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου. «Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το 57% των αιτήσεων δεν θα ικανοποιηθεί, δηλαδή πάνω από τα μισά παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, χωρίς να υπολογίζουμε τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έκαναν αίτηση αποκλειόμενοι από τα κριτήρια».

Παρακάτω τονίζουν: «Οι 39 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι που προσφέρουν καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, παρά το γεγονός ότι υπερβάλλουν εαυτόν, δεν επαρκούν για να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες, παιδαγωγικές και επικουρικές. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργηθεί μια απαράδεκτη κατάσταση με την πολιτική πρόσληψης συμβασιούχων που ανακυκλώνει την ανεργία και με την απασχόληση εργαζομένων από ΜΚΟ με καθεστώς γαλέρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε την πρόσληψη συμβασιούχων για τους παιδικούς σταθμούς με δίμηνες συμβάσεις.

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι ούτε φυσικό φαινόμενο, ούτε αναγκαίο κακό. Είχαμε προειδοποιήσει, και στις τοπικές εκλογές του 2010, ότι η Τοπική Διοίκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καπιταλιστικού κράτους. Ο "Καλλικράτης", ως συνέχεια προηγούμενων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, είναι στην υπηρεσία των αναγκών του κεφαλαίου. Προωθεί τη διευκόλυνση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, την πιο βαθιά και πλατιά προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την πλήρη ανατροπή σε τομείς όπως οι εργασιακές σχέσεις, η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, τη χειραγώγηση του λαού.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της διοίκησης Σαράντη. Στήριξε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει να στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική, στρατευμένη στην υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι υπέρ της ανταποδοτικότητας , της τοπικής φορολογίας και των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Εκανε προπαγάνδα υπέρ του "Καλλικράτη". Αποδέχτηκε τη μεταφορά της αρμοδιότητας των παιδικών σταθμών στους δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους και το 2008 επέβαλλε τροφεία. Οι όποιες μεμονωμένες αποφάσεις της για απαλλαγές από τροφεία και μειώσεις σε αυτά, είναι στο πλαίσιο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ διεκδικούν: Αμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους. Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών. Αμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκλειστικά κρατικοί, δημόσιοι, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς παιδικοί σταθμοί, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίος φορέας προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ