Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμούν τους μαχητές ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ

-- Εκδήλωση στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι (Λυκόρραχη) Ιωαννίνων διοργανώνει η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σήμερα Σάββατο, και ώρα 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη θρυλική μάχη της Καρούτας, στο χώρο του μνημείου στο χωριό Καρούτες, αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί.

-- Το Νομαρχιακό Παράρτημα Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιεί εκδήλωση αύριο Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο Ξυλεργοστάσιο της Αρτεμισίας. Λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα (πίσω από το Δημαρχείο) στις 9.30 το πρωί της Κυριακής.

-- Οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην Κουνινά Αιγιαλείας, αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ. Θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου, 5 μ.μ.).

-- Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, για τη Μάχη της Σήραγγας στα Τοπόλια που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους φασίστες Γερμανούς κατακτητές, αύριο Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο Κατσωματάδο Κισσάμου, στη σήραγγα Τοπολίων.

-- Οι ΤΕ Αρκαδίας και Λακωνίας του ΚΚΕ και τα αντίστοιχα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Κοσμά Κυνουρίας, αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις στην κεντρική πλατεία του χωριού.

-- Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τον ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (1947 - 1949). Αύριο Κυριακή, στις 8 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση της ΚΟΒ Υγείας στο Δημοτικό Κήπο Σάμου αφιερωμένη στην προσφορά των γιατρών και νοσοκόμων του Δημοκρατικού Στρατού. Την Κυριακή 11/8, στις 11 π.μ., η ΚΟΒ Καρλοβάσου διοργανώνει εκδήλωση στο χώρο του κοινοτάφιου (λίγο πριν την είσοδο του χωριού).

-- Οι ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνουν στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων, την Κυριακή 11/8, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και τους εκτελεσμένους κομμουνιστές, που έπεσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ναζί κατακτητές και ενάντια στην ντόπια και ξένη αστική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ