Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
«Λάβρος» ο Μπερλουσκόνι κατά της καταδίκης του

ΡΩΜΗ.--

«Αθώο θύμα μιας σειράς άδικων κατηγοριών και δικών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε στο εννιάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο ακολούθησε τη γνωστοποίηση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου σε βάρος του αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε εξαιρετικά εξοργισμένος, υποστηρίζοντας ότι μετά από ό,τι προσέφερε στην Ιταλία στα 20 χρόνια της πολιτικής του καριέρας, τώρα υφίσταται αυτόν τον πόλεμο, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη βία που δέχεται τώρα αλλά έχει δεχτεί και στο παρελθόν από τις δικαστικές του περιπέτειες.

Παρ' όλα αυτά, ο Μπερλουσκόνι δεν έκανε καμία συγκεκριμένη νύξη στο μέλλον της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Ενρίκο Λέτα, στην οποία συμμετέχει το κόμμα του «Λαός της Ελευθερίας». Αναλυτές εκτιμούσαν ότι λόγω και της χρονικής συγκυρίας (αρχές Αυγούστου που είναι μήνας διακοπών και για τον ιταλικό λαό αλλά και για τη βουλή) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρξει κάποια άμεση συνέπεια σε κυβερνητικό επίπεδο, χωρίς να σημαίνει, όμως, ότι από το Σεπτέμβρη δεν θα εμφανιστούν νέοι κλυδωνισμοί. Τόσο ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο όσο και ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα απηύθυναν εκκλήσεις «πολιτικής ηρεμίας και σύνεσης» μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Μπερλουσκόνι καταδικάζεται και μάλιστα οριστικά και αμετάκλητα, καθώς στις δεκάδες δικαστικές διώξεις που έχουν γίνει σε βάρος του για μια ευρεία γκάμα αδικημάτων, στην πλειοψηφία τους οικονομικού περιεχομένου, μέχρι στιγμής κατάφερνε πάντα να γλιτώνει είτε λόγω παρόδου του νόμιμα επιτρεπτού χρονικού διαστήματος είτε κερδίζοντας στο εφετείο κ.λπ. Αυτή τη φορά, ο Καβαλιέρε κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη στην υπόθεση της εξαγοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της εταιρείας του Mediaset. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, τα οποία με βάση ένα νόμο «συγχώρεσης» που έχει περάσει το 2006 μετατρέπονται επί του πρακτέου σε ένα χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ