Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι διώξεις μεταναστών

Ακόμη 706 αλλοδαποί διώχτηκαν από την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής τους το μήνα Ιούλη. Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν «επιστρέψει» στις χώρες τους 11.537 αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων. Ειδικότερα, 252 αλλοδαποί διώχτηκαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός «επιστροφών» πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (74), την Αλγερία (38), το Πακιστάν (23), τη Γεωργία (22), το Ιράκ (12), τη Ρουμανία (10), το Ιράν (9), την Ινδία και το Μπαγκλαντές από (8). Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιπλέον, 71 πολίτες Αλβανίας, 4 πολίτες Βουλγαρίας, 1 πολίτης Σκοπίων και 2 πολίτες Τουρκίας, επέστρεψαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά το διώξιμο στις χώρες καταγωγής τους άλλων 454 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ