Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αμεση στήριξη των εργαζομένων στα κλειστά εργοστάσια

Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ έξω απ' το εργοστάσιο
Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ έξω απ' το εργοστάσιο
Σκληρή δοκιμασία περνούν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά εργοστάσια που είναι κλειστά. Αμεση είναι η ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων και άσκησης πίεσης για να πληρωθούν τις δουλεμένες αποδοχές τους.

Το θέμα αυτό, για τρία μεγάλα εργοστάσια της βιομηχανίας στη Χαλκίδα, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, όπου αναφέρει τις περιπτώσεις του εργοστασίου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΕ», της εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» (του βιομήχανου Εμφιετζόγλου) και των εργοστασίων ξύλου «ΝΕΟΣΕΤ» και «ΣΕΛΜΑΝ» στη Χαλκίδα. Η κατάσταση είναι ανάλογη και σε άλλα εργοστάσια. Στο χώρο του Τύπου - Χάρτου, για παράδειγμα, η εταιρεία «ΦΗΜΗ - ΠΑΚ», αφού άφησε απλήρωτους τους εργάτες για 10 μήνες, στη συνέχεια έβαλε εντελώς απροειδοποίητα λουκέτο. Αντίστοιχα, στη «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ», η εργοδοσία έχει αφήσει δύο χρόνια απλήρωτους τους εργάτες. Στο χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας, η εταιρεία «FINTEXPORT», εγκατέλειψε επίσης τους εργάτες στους οποίους χρωστούσε ήδη 11 μήνες δεδουλευμένα μεροκάματα.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι είναι μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες και ότι στις συνθήκες αυτές το ΚΚΕ θέτει ζήτημα καταβολής των δεδουλευμένων και την έκτακτη οικονομική στήριξη των εργαζομένων των εργοστασίων με την καταβολή ενός μισθού με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ