Τρίτη 23 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενοχοι 3 κατηγορούμενοι για την υπόθεση «Μαρφίν»

Ποινές 10 χρόνων κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στους 3 από τους 4 κατηγορούμενους για τον εμπρησμό στη «Marfin», όπου βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενοι στις 10 Μάη 2010, μέρα πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, ενώ διέταξε να διαβιβαστούν τα στοιχεία της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και για άλλα στελέχη της τράπεζας, γιατί από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το νεοκλασικό της οδού Σταδίου ήταν ένας ζωντανός τάφος, χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφάλεια τόσο για εργαζόμενους όσο και για πελάτες.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλλε στο διευθύνοντα σύμβουλο και υπεύθυνο του τομέα ασφαλείας της τράπεζας Κ. Βασιλακόπουλο κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης δέκα χρόνων (αρχική ποινή 22 χρόνια) για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σωματικών βλαβών επίσης από αμέλεια. Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε και ο Εμ. Βελονάκης, υπεύθυνος ασφαλείας του τραπεζικού καταστήματος. Τέλος, στη διευθύντρια του υποκαταστήματος που την ημέρα του τραγικού γεγονότος απουσίαζε με αναρρωτική άδεια επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων και ενός μήνα. Απαλλάχτηκε μόνο η υποδιευθύντρια Αν. Κούκου που την αθώωσή της είχε ζητήσει και η πολιτική αγωγή.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να μην είναι μετατρέψιμη, αλλά τελικά δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση για τους Κ. Βασιλακόπουλο και Εμμ. Βελονάκη, οι οποίοι υποχρεούνται να καταβάλουν εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας. Για την Α. Βακαλοπούλου δεν προσδιορίστηκε εγγύηση. Το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών πρότερου έντιμου βίου όχι μόνο απερρίφθη ομόφωνα από το δικαστήριο, αλλά η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι «η συμπεριφορά των κατηγορουμένων μετά την πράξη ήταν αρνητική» με την έννοια ότι δεν βρήκαν μια λέξη συγγνώμης. Οι συγγενείς των θυμάτων έκαναν λόγο για δικαίωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ