Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εγκληματικές οι ευθύνες του εργοδότη

Τον ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας καταγγέλλει  για το σοβαρό τραυματισμό εργάτη η ΠΟΕΜ

Τον ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας, καταγγέλλει σαν υπεύθυνο για το σοβαρό τραυματισμό του εργάτη Λ. Χαλκιά -όταν εξερράγη ο κλίβανος, στον οποίο εργαζόταν - με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Οπως σημειώνει, ο άτυχος εργάτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού, εξαιτίας της έκρηξης στον κλίβανο. Η διεύθυνση του εργοστασίου - συνεχίζει - φέρει εγκληματικές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους, διότι στη δίψα της για το μέγιστο κέρδος δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Οπως υπογραμμίζει, «αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων ασφάλειας είναι τα τελευταία 10 χρόνια να έχουν γίνει στην επιχείρηση 15 σοβαρά εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τρία θανατηφόρα».

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου κ. Μάνεσης - τονίζει - αν και επιδοτήθηκε πριν από δυο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ενωση με 4 δισ. δρχ. δεν έχει ακόμη τοποθετήσει το νέο κλίβανο. Οπως επισημαίνει, σοβαρές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Επιθεωρήσεις Εργασίας, ΚΕΠΕΚ).

Η ΠΟΕΜ καλεί τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας να αντισταθούν στην εργοδοτική τρομοκρατία και με τον αγώνα τους να αναγκάσουν τον εργοδότη να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ