Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΕΚΑ
Με τη γραμμή της ανατροπής ενάντια στον εκφυλισμό

Σε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» κατέφυγε η παράταξη «ΠΑΣΚΕ ΕΚΑ» που σχολιάζει με ανακοίνωσή της την απόφαση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΚΑ» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) να μη βάλει πλάτη στον παραπέρα εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και κατά συνέπεια να μη συμμετάσχει στη συγκρότηση του προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη διοίκηση του οποίου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του εκφυλισμού.

Ανταπαντώντας, με σχόλιό της, η «ΔΑΣ ΕΚΑ» σημειώνει:

«Στην απόφαση της ΔΑΣ να μη συμμετάσχει στο προεδρείο και να μη νομιμοποιήσει τον εκφυλισμό σαν αποτέλεσμα της γραμμής του κοινωνικού εταιρισμού, του συμβιβασμού και της υποταγής, απαντά η ΠΑΣΚΕ με ανακοίνωση με τίτλο "έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε".

  • Τους απαντάμε ότι εμείς δεν χορεύουμε με τα τραγούδια του κεφαλαίου, δεν είμαστε μαϊμούδες να χορεύουμε με το ντέφι των βιομηχάνων και των πολιτικών τους εκπροσώπων.
  • Εμείς χορεύουμε το χορό των αγώνων με τη γραμμή ρήξης και ανατροπής. Χορεύουμε το χορό της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Είμαστε στον αγώνα για την παρεμπόδιση υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής, για την αναχαίτιση της επίθεσης που μέρος της είναι και οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, οι οποίες μέσα από τον κοινωνικό διάλογο βάζουν πλάτη να σαρωθούν οι όποιες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.
  • Είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στις θεωρίες και τις αντιλήψεις που προωθούν αυτές οι παρατάξεις στο εργατικό κίνημα του εφικτού και του ρεαλιστικού του περιεχόμενου δράσης, των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. Χτες για παράδειγμα για τον μισθό, το ρεαλιστικό ήταν το 751 τώρα το ρεαλιστικό είναι το 586. Το ρεαλιστικό και το εφικτό σε όλες τις πτυχές της ζωής της εργατικής τάξης καθορίζεται από το κεφάλαιο και τις ανάγκες του. Η λογική αυτή είναι λογική ήττας της τάξης μας και κατά κράτος νίκης του ταξικού αντιπάλου των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.
  • Ναι, εμείς βάζουμε στην πρώτη γραμμή τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου και της οικογενείας του.

Η ΠΑΣΚΕ αυτή την στιγμή εκπροσωπεί τον εκφυλισμό και ό,τι σάπιο υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ότι μας απαντά αυτή η παράταξη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ