Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συμφωνία δισεκατομμυρίων με την Κίνα για παροχή πετρελαίου

ΜΟΣΧΑ.--

Συμφωνία αξίας 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την Κίνα ανακοίνωσε χτες η ρωσική πετρελαϊκή «Ρόσνεφτ», η οποία γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος ρωσικός προμηθευτής πετρελαίου του Πεκίνου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής «Ρόσνεφτ» Ιγκόρ Σετσίν το συμβόλαιο προβλέπει την εξαγωγή 365 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου από τη Ρωσία προς την Κίνα για τα επόμενα 25 χρόνια και αναμένεται να αναμορφώσει το χάρτη των ενεργειακών εξαγωγών της Ρωσίας, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σε αργό πετρέλαιο παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου απορροφά η Ευρώπη, ενώ στόχος της Μόσχας είναι να ενισχύει το εμπόριο και με τις ασιατικές χώρες που διψούν για ενέργεια, όπως η Κίνα.

Χτες η ίδια εταιρεία υπέγραψε νέες συμφωνίες προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της τόσο στην Ιταλία όσο και στην Τσεχία.

Την ίδια στιγμήν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το «παρών» στις εργασίες του 17ου Διεθνούς φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, εκφράζοντας την ιδιαίτερη «ανησυχία του» για τα μεγέθη της ανεργίας κάνοντας αναφορά και στην Ευρώπη, όπου τα ποσοστά σε κάποιες χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- ξεπερνούν το 25%. Ο Β. Πούτιν στο περιθώριο του φόρουμ είχε συναντήσεις με ηγετικούς παράγοντες της Ομάδας του G20.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ