Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»

Ο Θάνος Μικρούτσικος δίνει σήμερα, στο Ηρώδειο, συναυλία με τίτλο «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», με ερμηνευτές τους: Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου. Θα παρουσιάσει μία επιλογή από τα λαϊκά του σε στίχους Αλκη Αλκαίου, Λίνας Νικολακοπούλου, Κώστα Τριπολίτη, Οδυσσέα Ιωάννου, Λάκη Λαζόπουλου, Κώστα Λαχά, αλλά και Μάνου Ελευθερίου και του ποιητή Νίκου Καββαδία.

Με τέσσερις παρόντες, λοιπόν, και δύο απόντες, τον λαϊκό πρωταγωνιστή του, Δημήτρη Μητροπάνο, και τον ποιητή των λαϊκών του εκρήξεων, Αλκη Αλκαίο, όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία. Ο Θάνος Μικρούτσικος αφιερώνει τη μεγάλη συναυλία στον στιχουργό Αλκη Αλκαίο, του οποίου τα περισσότερα τραγούδια έχει μελοποιήσει ο συνθέτης. Εκείνος, άλλωστε, τον «ανακάλυψε» από δημοσιεύματά του στον «Ριζοσπάστη».

Συμμετέχουν: Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά. Γιάννης Παπαζαχαριάκης, κιθάρα. Γιάννης Σινάνης, μπουζούκι. Ακης Γαβαλάς, ντραμς. Γιάννης Γρυπαίος, μπάσο. Θάνος Μικρούτσικος, πιάνο. Ηχοληψία Γιώργος Κορρές, Νίκος Λαγός. Φωτισμοί Γιώργος Κλαδούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ