Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρώτο της συνέδριο

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Ενώσεις Γονέων της Περιφέρειας Αττικής έγινε την Κυριακή, 2 Ιούνη, το πρώτο συνέδριο της διευρυμένης Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, η οποία αποτελείται από τις μέχρι τώρα Ομοσπονδίες της Αττικής. Στο συνέδριο νομιμοποιήθηκαν 50 Ενώσεις - από τις 55 που προσήλθαν - και λόγω της διεύρυνσης σε επίπεδο περιφέρειας, δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν και Ενώσεις της Αττικής, που δεν είχαν Ομοσπονδία πριν. Στο συνέδριο ανταλλάχθηκε εμπειρία από τη δράση των Ενώσεων και τα μέτρα που χτυπούν το δικαίωμα στη μόρφωση, ενώ εγκρίθηκαν και μια σειρά ψηφίσματα.

Τη Δευτέρα 10 Ιούνη θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, με ευθύνη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδριο δεν κατόρθωσε να ασχοληθεί όσο θα απαιτούνταν με σοβαρά προβλήματα και την κατάρτιση του νέου προγράμματος δράσης. Οπως καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων»: «Οι δύο αυτές παρατάξεις προσπαθώντας να "ψαρέψουν" ψήφους, αλλάζανε συνεχώς τη γνώμη τους για το ποια Ενωση πρέπει να νομιμοποιηθεί, αναιρούσαν έτσι ομόφωνες αποφάσεις του απερχόμενου ΔΣ (π.χ. Ενωση Σαρωνικού, που το καταστατικό προβλέπει δικαίωμα ψήφου ακόμα και σε μη γονιό). Επικίνδυνοι και άκρως ψηφοθηρικοί ήταν οι θεατρινισμοί του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούσαν για αποχώρηση. Αποχώρησαν από τη διαδικασία νομιμοποίησης, αποχώρησαν για λίγη ώρα από το Προεδρείο, δεν έδιναν όνομα αντιπροσώπου για την εφορευτική και ψιθύριζαν ότι θα αποχωρήσουν από το συνέδριο... Ο τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Με ευθύνη τους αυτή η διαδικασία ξεπέρασε τις 4 ώρες, ενώ η πρόβλεψη ήταν για 45 λεπτά!, απογοητεύοντας και κουράζοντας τους αντιπροσώπους. Τέλος, αφού ...κουράστηκαν να κουράζουν τον κόσμο, και μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος, το κρισιμότερο, εξαφανίστηκαν όλοι οι μεγαλοσχήμονες συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας το πολύ 2-3 αντιπροσώπους, αδιαφορώντας για όλους αυτούς που είχαν παραμείνει και είχαν διάθεση ομιλίας».

Η Δημοκρατική Ενότητα τονίζει ότι δεν τους έγινε το χατίρι, δε διαλύθηκε το συνέδριο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με πάνω από 40 ομιλίες και ψηφίστηκε η εισήγηση με μόνο 2-3 λευκά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ