Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11568

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ανοίγει δρόμο για πλειστηριασμούς ιδιοκτησιών φτωχών αγροτών

ΣΕΛ.  19
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργανωμένος αγώνας για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια

ΣΕΛ.  15

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για την Κοινωνική Ασφάλιση

  • Παναττική κινητοποίηση συνταξιούχων, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε Λάρισα και Τρίκαλα

Στη μάχη για την υπεράσπιση των συντάξεων, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας ρίχνονται σήμερα οι συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας.


ΣΕΛ.  7

Δυναμική διαδήλωση των τυφλών χτες στη Βουλή

Κινητοποίηση στη Βουλή με στόχο να διαδηλώσουν και στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν χτες οι τυφλοί. Ωστόσο κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού παρεμποδίζοντας τους διαδηλωτές, οι οποίοι τελικά απέσπασαν κενές υποσχέσεις για κλείσιμο συνάντησης με τον πρωθυπουργό τις επόμενες 15 μέρες...


ΣΕΛ.  6

Κανένας πλειστηριασμός

Στόχος της συγκυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση του χαρατσιού στη λαϊκή στέγη και η επιβολή νέων φόρων σε αγροτεμάχια, αγροτικές καλλιέργειες, εκτός σχεδίου περιοχές και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, όπως προκύπτει από τη χτεσινή σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που έγινε για τη διαμόρφωση του λεγόμενου «ενιαίου φόρου ακινήτων», ο οποίος θα εφαρμόζεται από το 2014. Την ίδια στιγμή ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, κινητής και ακίνητης περιουσίας για όσους δε θα μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Η προχτεσινή κυβερνητική δήλωση για πλειστηριασμούς ακόμη και στην πρώτη κατοικία για δάνεια στις τράπεζες, ακόμη και αν διαψεύστηκε στη συνέχεια, έρχεται να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά». Απέναντι σε αυτήν την πολιτική τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν τον οργανωμένο αγώνα τους, απαιτώντας να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια, να μη γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένας μόνος του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στα δικαστήρια. Ολοι για έναν και ένας για όλους.



37 ΧΡΟΝΙΑ ΟΓΕ
Με ευθύνη μπροστά στα σημερινά καθήκοντα

ΣΕΛ.  14
Νεκρός στρατιώτης από ανατροπή άρματος

ΣΕΛ.  11
ΟΒΣΑ
Κάλεσμα στην κινητοποίηση της 12ης Ιούνη

ΣΕΛ.  19
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ολοήμερη μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία

ΣΕΛ.  3
Αύριο η πανυγειονομική απεργία

ΣΕΛ.  6
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για τους ανέργους

ΣΕΛ.  7
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κινητοποίηση για σίτιση - στέγαση

ΣΕΛ.  23
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Συνεχίστηκαν για έκτη μέρα χτες οι διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία, εκφράζοντας συσσωρευμένη οργή απέναντι στις πολιτικές που προωθούν ανάπτυξη για το κεφάλαιο, συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, φτώχεια και καταπίεση για το λαό. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναχωρεί σήμερα Πέμπτη για την Κωνσταντινούπολη, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του Κόμματος προς τον τουρκικό λαό.


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ