Στα ίδια επίπεδα με εκείνα της Μ. Τρίτης κινούνταν και χτες οι τιμές στα βασικά παραδοσιακά είδη του Πάσχα, στα αμνοερίφια και τις συκωταριές, ενώ η αγορά από χτες άρχισε να «ζεσταίνεται», καθώς οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις απαραίτητες αγορές των ημερών, κυρίως εκείνοι που πρόκειται να ταξιδέψουν. Συγκεκριμένα, χτες Μ. Τετάρτη η τιμή του ντόπιου αρνιού και του κατσικιού γάλακτος έφτανε στη Βαρβάκειο αγορά τις 2.800 δρχ. το κιλό, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία άγγιζε τις 3.000 δρχ. το κιλό. Η συκωταριά πωλούνταν προς 1.200-1.700 δρχ. το κιλό.
Στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών κινούνταν και χτες η τιμή της ντομάτας που ξεπερνούσε και τις 600 δρχ. το κιλό, ενώ χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις διαμορφώθηκαν και οι τιμές των υπόλοιπων οπωροκηπευτικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η εγχώρια παραγωγή σε αμνοερίφια ανέρχεται φέτος σε 5.696.494 κεφάλια, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρσι κατά 40.652 κεφάλια. Αύξηση κατά 69% παρουσιάζεται και στις εισαγωγές αμνοεριφίων από τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία των περιφερειακών υπηρεσιών εμπορίου των νομαρχιών, η διακίνηση αμνοεριφίων προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας αναμένεται να ξεπεράσει τα 870.000 κεφάλια τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25.000 κεφάλια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων εφιστά την προσοχή των καταναλωτών όταν αγοράζουν τα κρέατα που έχουν ιδιαίτερη κατανάλωση αυτές τις μέρες. Συγκεκριμένα, συνιστά:
- Να μην αγοράζουν αρνιά και κατσίκια που δε φέρουν τις προβλεπόμενες σφραγίδες, γιατί αυτά δεν υπέστησαν τον απαραίτητο κτηνιατρικό - υγειονομικό έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα σφάχτηκαν σε μη ελεγχόμενους από την κτηνιατρική υπηρεσία χώρους και με ανθυγιεινές συνθήκες.
- Να μην παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή όπως αυτή της αμμωνίας στη θωρακική και κοιλιακή κοιλότητα.
- Τα σπλάχνα τους, συκώτι, καρδιά, νεφροί, να μη φέρουν οζίδια και κύστες. Αν επιλέξει κανείς κατεψυγμένα να φροντίζει να μην έχει αποψυχτεί. Οσοι επιλέξουν να φάνε το παραδοσιακό κοκορέτσι να μη διστάσουν να το φτιάξουν μόνοι τους και να το γευτούν, αφού στη συκωταριά που θα προμηθευτούν δε θα υπάρχει η σπλήνα που ενοχοποιείται για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, καθώς αφαιρείται από τα ελεγχόμενα σφαγεία.
- Τα εντεράκια που θα αγοράσει κανείς για το κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα να μην παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στις σκόνες και τα έντομα. Θα πρέπει, δε, να καθαρίζονται και να πλένονται πολύ καλά.