Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση Δένδια - Καμίνη για τις διαδηλώσεις

Συνεχίζει την προώθηση των σχεδιασμών της με στόχο την επιβολή του μέτρου του περιορισμού των διαδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις της χώρας η τρικομματική κυβέρνηση, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της να ανοίξει το δρόμο για να βάλει στο «γύψο» τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ετσι, μετά τις συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τρίτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, τον ΓΓ Τουρισμού, τους Προέδρους ΕΒΕΑ και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, τους εκπροσώπους ΕΣΕΕ, Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.ά.

Με πρόσχημα τα μικρά συλλαλητήρια η συγκυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει τις σχετικές ρυθμίσεις που έχει προτείνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. Σε αυτές έχουν περιληφθεί όλα όσα ζητούν μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, το ΕΒΕΑ, οι πολυεθνικές.

Οι ρυθμίσεις Καμίνη θεσπίζουν ανάμεσα σε άλλα την υποχρέωση γνωστοποίησης δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στις αρχές, 24 ώρες πριν διεξαχθεί με συγκεκριμένο χωροχρονοδιάγραμμα, που μπορεί να απαγορευθεί σε ορισμένη περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής και επιτρέπεται η επιβολή περιορισμών εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής, ενόψει, ιδίως, της συχνής διεξαγωγής συναθροίσεων σε αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ