Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΕ
Παρατυπίες για να σωθεί το προϊόν

Το «πραγματικό πρόσωπο» του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου είχαμε την ευκαιρία να δούμε ξανά, με αφορμή τη διαδικασία αδειοδοτήσεων για τις ΠΑΕ της Super League. Και σ' αυτό το... τέκνο του καπιταλισμού, κυριαρχούν οι αγοραίες αντιλήψεις και πρακτικές. Νόμος είναι το δίκιο του προϊόντος. Η 5μελής Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (ΕΕΑ) έκανε δεκτές τις προσφυγές των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός, κουρελιάζοντας τους υφιστάμενους κανονισμούς.

«Οι αδειοδοτήσεις ΠΑΕ δεν εξασφαλίζονται με τραμπουκισμούς, εκφοβιστικές μεθόδους και αισχρές ύβρεις, ακόμη και εναντίον γυναικών υπαλλήλων της ΕΠΟ», σχολίασε η ομοσπονδία για το «ντου» κάποιων οπαδών του Παναθηναϊκού, χτες, στα γραφεία της. Η «πράσινη» εταιρεία απάντησε πως «αναμένει τη χορήγηση αδειοδότησης αποκλειστικώς και μόνο με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε». Το πρώτο δεν ξέρουμε αν ισχύει, το δεύτερο πάντως σίγουρα όχι. Οπως απέδειξε η ΕΕΑ, οτιδήποτε άλλο μπορεί να εξασφαλίσει αδειοδότηση, εκτός από τους κανονισμούς. Γιατί η τήρησή τους επέβαλε αρνητική ετυμηγορία.

Θα έχει ενδιαφέρον η πληροφορία που διοχετεύτηκε προχτές το βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία, να γίνει πράξη. Δηλαδή, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κινηθεί δικαστικά εναντίον του διευθυντή στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γ. Δημητρίου. Οχι καταθέτοντας, για τις εντυπώσεις, μια έγκλιση. Αλλά φτάνοντάς την στο ακροατήριο.

Σ' αυτήν την περίπτωση - όπως αναφέρουν νομικοί - ο μηνυόμενος (για να υπερασπιστεί τον εαυτό του) θ' αποκτήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει/κοινοποιήσει τα στοιχεία των φακέλων. Και εκτιμούν ότι αυτό είναι το γεγονός που αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να γίνει μια τέτοια δίκη.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ότι δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την άμεσα θιγόμενη (για έξοδο στην Ευρώπη) της υπόθεσης των αδειοδοτήσεων ΠΑΕ Ξάνθη...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org