Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι βεβαιώσεις για τους συνταξιούχους

Φέτος οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ, θα πρέπει να αναζητήσουν στο διαδίκτυο τις βεβαιώσεις για τα ποσά που καταβλήθηκαν για συντάξεις το έτος 2012.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα πρέπει να αναζητήσουν τις βεβαιώσεις στον ιστότοπο ika.gr και να τις εκτυπώσουν, αφού πρώτα δηλώσουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει να αναζητήσουν τις βεβαιώσεις των αποδοχών τους στο oga.gr, αφού πρώτα δηλώσουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα περιμένουν για περίπου δύο βδομάδες καθώς οι πρώτες βεβαιώσεις αποδοχών θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικά από τα μέσα Ιούνη. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, στα μέσα Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί και η ηλεκτρονική εφαρμογή (oaee.gr) για την εκτύπωση των βεβαιώσεων. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να τις εκτυπώσουν, αφού δηλώσουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους.

Η διοίκηση του ΝΑΤ θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική χορήγηση των βεβαιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επόμενη Παρασκευή οι συνταξιούχοι του οργανισμού θα μπορούν να εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις από τον ιστότοπο του Ταμείου (nat.gr).

Συνταξιούχοι που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο θα μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, για την προμήθεια των βεβαιώσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (και εφόσον συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο) οι ΔΟΥ θα δέχονται δηλώσεις σε έντυπη μορφή κατά την κρίση και την απόφαση του εφόρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ