Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Κατάφωρη παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων

Για παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων και τρομοκράτηση των εργαζομένων, καταγγέλλει το ΔΣ του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ανώνυμων Εταιριών και Γραφείων την εταιρία καθαρισμού ΚΑΤΣΙΟΣ, η οποία έχει αναλάβει το καθαρισμό του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία».

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου, η εταιρία παραβιάζει συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πληρώνει με μεγάλη καθυστέρηση, δε βάζει βαρέα ένσημα, δε δίνει το οριζόμενο από το νόμο σύνολο αδειών, δε δίνει αποδείξεις πληρωμής, δε δίνει σε καμία από τις εργαζόμενες τις συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ό,τι αφορά στην εργασιακή τους σχέση και τις απειλεί με απόλυση όταν αυτές διαμαρτυρηθούν για την αντεργατική πολιτική της εταιρίας.

Το ΔΣ του Σωματείου έχει ήδη καλέσει την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, ενώ στην ανακοίνωσή του θέτει το ζήτημα, αν η διοίκηση του Νοσοκομείου γνωρίζει όσα συμβαίνουν και τι κάνει γι' αυτό. Καταλήγοντας, το Σωματείο καλεί τις εργαζόμενες να συσπειρωθούν σ' αυτό και να απαντήσουν αγωνιστικά στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ