Σάββατο 25 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύγχρονα διδάγματα από την Αντιφασιστική Νίκη

Εγινε με αφορμή την 68η ηρωική επέτειο

Στιγμιότυπο από τη μαζική εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη μαζική εκδήλωση
Η εργατική τάξη χρειάζεται να κατανοήσει την ανάγκη η πάλη της να σκοπεύει στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, τόνισε η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος - η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Διδάγματα και συμπεράσματα 68 χρόνια μετά την αντιφασιστική νίκη», που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Η ομιλήτρια υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καθορίζει την πολιτική δράση του στο κίνημα και αυτοτελώς, με τέτοια κριτήρια, όχι με βάση τις ανάγκες της στιγμής, αλλά σύμφωνα με τις συνολικές ανάγκες της ταξικής πάλης. Γιατί μόνον τότε, οι επείγουσες, καθημερινές διεκδικήσεις, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, να απαλύνουν τα βάσανα του λαού, να βάζουν φραγμούς, να οργανώνουν τη μεγάλη επίθεση, με όρους ανασύνταξης του εργατικού κινήματος στους τόπους και κλάδους δουλειάς.

Επισημαίνοντας ότι η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, είναι αναπόσπαστη από την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, σημείωσε ότι η ιστορική πείρα του Οκτώβρη επιβεβαιώνει ότι η «σωτηρία» της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνθήκες κρίσης - ιμπεριαλιστικού πολέμου, απαιτεί την ανατροπή της αστικής εξουσίας, που προϋποθέτει την αποδυνάμωση, τη χρεοκοπία των όποιων «αριστερών» εκδοχών της.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με θεατρικά σκετς και τραγούδια του αγώνα από μέλη της ΚΝΕ που προκάλεσαν το «ζεστό» χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ