Σάββατο 25 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ για όλα τα παιδιά

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της Αθήνας να μη θυσιάσουν τις ανάγκες των παιδιών τους στο βωμό των κρατικών χρεών και ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνονται. Να μην τα θυσιάσουν στο όνομα της ανάκαμψης, η οποία δεν αφορά στη βελτίωση της ζωής τους. Να τραβήξουν μπροστά, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους

Οι λαϊκές οικογένειες, το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς και τη γειτονιά να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, διεκδικώντας:

  • Αμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
  • Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ