Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο αστυνομικών στη Χαλκιδική

Ενστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, πραγματοποίησαν χτες αστυνομικοί της Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί με την Ομοσπονδία τους (ΠΟΑΣΥ), απαίτησαν επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και αφορούν τα ωράρια εργασίας, την αποδυνάμωση των τμημάτων, κλπ.

Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους, συνδικαλιστές αστυνομικοί, εξέφρασαν την άποψη ότι «το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Καθώς και ότι «η επένδυση δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα». Καταγγέλθηκε ότι για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές καθημερινά χρησιμοποιούνται 80-90 αστυνομικοί. Μάλιστα, το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία εκτιμάται ότι ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ.

Στη συνέλευση των αστυνομικών της Ενωσης Χαλκιδικής, που έγινε το πρωί, πριν από τη συγκέντρωση, συντάχθηκε ψήφισμα (επιδόθηκε στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής) με το οποίο καταγγέλλουν τον αποδεκατισμό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την περιστολή του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η ζωή των αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ