Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Οι ελλείψεις σε προσωπικό αφήνουν εκτός πολλά παιδιά

Σε χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, έχει την ευθύνη λειτουργίας των παιδικών σταθμών του δήμου) συζητήθηκε το θέμα της χωρητικότητας των παιδικών σταθμών του Δήμου Αθήνας με βάση μελέτη ομάδας του Πολυτεχνείου. Η μελέτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΔΒΑ είναι 5.498 παιδιά, ενώ σήμερα φιλοξενούνται 4.843 παιδιά. Οι σταθμοί στο σύνολό τους, επομένως, μπορούν να αυξήσουν το δυναμικό τους κατά 635 παιδιά (ποσοστό 12%)».

Στο ίδιο πλαίσιο, σε σχετικό έγγραφο του ΔΒΑ αναφέρεται μέγιστη χωρητικότητα των σταθμών του δήμου για το 2013 - 2014, οι 5.478 θέσεις, με την επισήμανση «η συγκεκριμένη χωρητικότητα των ΠΣ είναι η ανώτερη που μπορεί να υπάρξει και κάθε φορά θα συνυπολογίζεται με βάση το υπάρχον προσωπικό». Θέση που εξέφρασε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΒΑ και η πρόεδρος, Μαρία Ηλιοπούλου. Χτες, υπό τα βλέμματα γονέων, εκπροσώπων Λαϊκών Επιτροπών, της ΟΓΕ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας, άλλων φορέων, η πρόεδρος είπε ότι σήμερα υπηρετούν στο ΔΒΑ ως παιδαγωγοί 680 εργαζόμενοι, οι 520 μόνιμοι, αορίστου και συμβασιούχοι έργου (υπολογίζονται σε 160) οι συμβάσεις των οποίων έληξαν και παραμένουν στη δουλειά με ασφαλιστικά μέτρα. Οι υπόλοιποι είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι συμβάσεις των οποίων επίσης λήγουν.

Πρόσθεσε ότι για να καλυφθούν όλες οι θέσεις των σταθμών του δήμου, χρειάζονται συνολικά 615 παιδαγωγοί, υπάρχουν 520, η διοίκηση έχει αιτηθεί στην κυβέρνηση την πρόσληψη συμβασιούχων, η διοίκηση του ΔΒΑ σκοπεύει να κάνει δεκτά παιδιά με βάση τους 520 παιδαγωγούς που ήδη έχει, και όλα τα «επιπλέον» παιδιά θα είναι «επιλαχόντα». Εξέφρασε την ελπίδα έως τις 28 Ιούνη που θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες να έχουν εγκριθεί οι συμβασιούχοι που ζήτησε. Σημειωτέον ότι έχουμε ήδη 3.500 επανεγγραφές παιδιών που ήδη φιλοξενούνται, άρα τα περιθώρια για εγγραφές νέων παιδιών είναι ελάχιστα.

48ωρη απεργία στην Κοζάνη

Με 48ωρη απεργία αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κοζάνης που λειτουργούν μέσω ΕΣΠΑ, απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Γενάρη. Στο πλαίσιο της απεργίας τους, αύριο Πέμπτη, στις 8 το πρωί οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ