Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΜΑΡΦΙΝ»
Καταγγελίες για αδιαφορία της διοίκησης

Απουσία στοιχειωδών συνθηκών ασφάλειας, για τους εργαζόμενους αλλά και για τον κόσμο που συναλλάσσονταν, καταγράφεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων, για το κτίριο της Τράπεζας Μαρφίν επί της Σταδίου, όπου κάηκαν ζωντανοί 3 εργαζόμενοι μετά τον εμπρησμό από την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων στις 5 Μάη 2010. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και χτες οι εργαζόμενοι, η διοίκηση της Τράπεζας αδιαφορούσε στα αιτήματά τους για στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας, ενώ μέχρι και σήμερα η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου δεν έχει εκδώσει ακόμα πόρισμα για τα αίτια των όσων έγιναν.

Οπως είπε χαρακτηριστικά χτες η υπάλληλος Κ. Μπλέτζα, το Νοέμβρη του 2007 είχε καταφέρει "από τύχη" να χρησιμοποιήσει τον πυροσβεστήρα για να σβήσει φωτιά στο κατάστημα. Και πρόσθεσε στην κατάθεσή της ότι σε συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας μετά τον εμπρησμό «ο Βγενόπουλος, καπνίζοντας το πούρο του, είπε ότι σε μια άλλη φωτιά που ξέσπασε τον Νοέμβριο του 2007 μια κοπέλα την έσβησε με τον πυροσβεστήρα και ρώτησε ποια ήταν αυτή. Είπα εγώ, και τότε μου είπε "τι έκανες εκείνη τη μέρα", λες κι όφειλα εγώ, λες και είμαι υπεύθυνη για την ασφάλεια του κτιρίου...».

Επιπρόσθετα, η Κ. Μπλέτζα αναφέρθηκε στην τζαμαρία της τράπεζας που «έπεσε σχεδόν ολόκληρη με μόνο τρία χτυπήματα, σε αντίθεση με την τζαμαρία του γειτονικού ΙΑΝΟΥ που, αν και δέχτηκε πιο βίαιη επίθεση δεν έπεσε». Οταν μάλιστα η ίδια ρώτησε μετά από καιρό τον υπεύθυνο ασφαλείας της εταιρείας που συνεργάζεται μέχρι σήμερα η Μαρφίν γιατί δεν είχε επισημάνει τότε κάποιες ελλείψεις, της απάντησε «αν εγώ πήγαινα κι έλεγα αυτά στον Βελονάκη (σ.σ. εκπρόσωπος της εταιρείας και κατηγορούμενος) θα μου έλεγε μπορείς να περάσεις από το λογιστήριο να πάρεις την αποζημίωσή σου...».

Και η εργαζόμενη Χρ. Λορέντζου ανέφερε ότι είχαμε γίνει γραφικοί με τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι ήταν κεντρική επιχειρηματική επιλογή τα κεντρικά καταστήματα της Μαρφίν να μείνουν ανοιχτά εκείνη τη μέρα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org