Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΣΥΠΑ
Απεργοσπασία για ... να μην πληγεί ο τουρισμός

Τη στάση της πλειοψηφίας καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις

Την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ, για την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά.

Η πλειοψηφία (που αποτελούν οι ΣΥΠΡΟΣΥΠΑ - πρώην ΠΑΣΚΕ - και ΔΑΚΕ), σημειώνει η ΕΣΚ, «επιχειρώντας να προστατέψει τα κέρδη των οικονομικών κολοσσών των αερομεταφορών και των γιγάντων της τουριστικής βιομηχανίας, κάλεσε τους υπαλλήλους της ΥΠΑ να μην απεργήσουν την Πρωτομαγιά, επικαλούμενη και πάλι τα προβλήματα που δήθεν θα προκληθούν στον τουρισμό από την απεργιακή κινητοποίηση, χύνοντας μάλιστα κροκοδείλια δάκρυα για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι επιχειρήσεις του κλάδου στην περιφέρεια και τα λαϊκά στρώματα που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στους τόπους καταγωγής τους. Η πλειοψηφία της ΟΣΥΠΑ όμως δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για την καταστροφική για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους απαγορεύει ουσιαστικά να πάρουν μια ανάσα από τον καθημερινό τους μόχθο πηγαίνοντας διακοπές και που οδηγεί στο κλείσιμο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας στον κλάδο του τουρισμού.

(...) Ακόμη, καλώντας τους υπαλλήλους να μην απεργήσουν, το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ, συμπορευόμενο με τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης για εκφυλισμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επιχείρησε να πλήξει ό,τι σηματοδοτεί αυτή. Η ΕΣΚ καλεί τους υπαλλήλους της ΥΠΑ να παραμερίσουν επιτέλους τους συμβιβασμένους και εργοδοτικούς συνδικαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ