Σάββατο 11 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Μαρτύριο η θεώρηση των βιβλιαρίων

Ατέλειωτες ουρές από τα χαράματα αφού εκατοντάδες χιλιάδες εξυπηρετούνται μόνο από ένα σημείο

-- «Ηρθα από Σαλαμίνα στις 8 το πρωί και πήρα το 238 από τα 250 νούμερα που δίνουν τη μέρα. Μέχρι πέρσι εξυπηρετούμασταν στο παράρτημα Πειραιά, φέτος η ταλαιπωρία είναι απίστευτη».

-- «Το μεροκάματο που έχασα σήμερα ποιος θα μου το δώσει;».

-- «Στις 6.30 το πρωί ήρθα και έχω έρθει άλλες δυο φορές».

-- «Εδωσαν παράταση μέχρι τον Οκτώβρη αλλά αυτό θα είναι για το 2013. Δηλαδή σε λίγους μήνες θα πρέπει πάλι να ταλαιπωρηθούμε για το 2014!».

Αυτή η κατάσταση επικρατεί στα κεντρικά του ΟΠΑΔ όπου γίνεται η θεώρηση βιβλιαρίων των έμμεσα ασφαλισμένων. Ταλαιπωρία, έξοδα για τις μετακινήσεις, χαμένα μεροκάματα, όπως ισχύει με κάθε κουτσουρεμένη παροχή που δικαιούνται οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι και με την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από πέρυσι έχουν κλείσει 7 παραρτήματα του ΟΠΑΔ στην Αττική με τους υπαλλήλους να «κλείνουν τρύπες» στον ΕΟΠΥΥ και με τους εκατοντάδες ασφαλισμένους της Αττικής να εξυπηρετούνται πλέον μόνο από τα κεντρικά (Ηπείρου 38). Συνολικά το προσωπικό του ΟΠΑΔ έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως χτες υπήρχαν μόλις δύο μόνιμοι υπάλληλοι και άλλοι 4 σπουδαστές Διοίκησης Μονάδων Υγείας που έκαναν την πρακτική τους!

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σαν προσωρινό μέτρο την παράταση της θεώρησης/απογραφής βιβλιαρίων μέχρι τις 31/10/2013 (σ.σ. μόνο για την Αττική και μόνο για έμμεσα ασφαλισμένους) και σαν «οριστική λύση στο πρόβλημα», «την ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και τη διεύρυνση του δικτύου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου από τις δομές του ΙΚΑ στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα». Ωστόσο, έχουν κλείσει και υποκαταστήματα του ΙΚΑ, οι υπάλληλοι πανελλαδικά είναι περίπου 6.000 από 10.000 και στην Αττική 2.600 από 4.500 πριν δυο χρόνια. Αυτοί θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Χθες ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων έκανε εξόρμηση στον ΟΠΑΔ και μίλησε με τους ασφαλισμένους τονίζοντας πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει με τη συρρίκνωση των δομών του Δημοσίου και την απόλυση 200.000 υπαλλήλων ως το 2015.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ