Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καλεί ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό

Στόχος η ανάληψη κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών μπροστά στην κατάσταση που επιδεινώνεται για εργαζόμενους και συνταξιούχους

Από παλιότερη κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό
Από παλιότερη κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό
Νέα πρωτοβουλία για την οργάνωση της πάλης μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ, που καλεί σε κοινή σύσκεψη στις 10 Μάη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του τις Γραμματείες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Ολόκληρη η επιστολή του ΠΑΜΕ έχει η εξής:

«Αγαπητοί συναγωνιστές,

Οι περικοπές των τελευταίων χρόνων στις συντάξεις, στις παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης, στην υγεία, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για πολλά χρόνια κυρίως των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης, με τα "κουρέματα" κ.τ.λ., έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.

Ταυτόχρονα, τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από την επίσημη και ανεπίσημη ανεργία, την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις ή τις χαριστικές πράξεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους, την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων κυρίως μικρών επιχειρήσεων. Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές και η στάση πληρωμών είναι ενδεχόμενος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Για το ΙΚΑ η μείωση των εσόδων του για το πρώτο τρίμηνο του 2013 είναι από 12% έως 14%. Το ΙΚΑ κάθε χρόνο χάνει ποσά της τάξης των 2.5 δισ. και η δανειοδότησή του αυξάνεται σταθερά, προκειμένου να καταβάλει τις μηνιαίες συντάξεις. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στον ΟΓΑ και άλλα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Ο ΟΑΕΕ για κάθε μήνα εισπράττει 140 περίπου εκατομμύρια και για συντάξεις χρειάζεται 240 εκατ.

Πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου για το χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας των 350 ευρώ και παρακάτω και την παράδοσή του στους ιδιώτες. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το ΠΑΜΕ σας καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 10/5/2013, ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία του, προκειμένου να συζητήσουμε την ανάληψη συγκεκριμένων αγωνιστικών από κοινού, πρωτοβουλιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ