Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΒΓΑΛ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Συνεχίζουν για 8η μέρα τον απεργιακό τους αγώνα

Προκλητική η εργοδοσία στη χτεσινή τριμερή συνάντηση. Αποχώρησαν οι εργαζόμενοι και σήμερα έχουν νέα γενική συνέλευση

Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας και σήμερα μπαίνουν στην 8η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, απαιτώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων 4 μηνών.

Χτες οι εργάτες προχώρησαν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου και έγινε τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία. Με συνθήματα «ΜΕΒΓΑΛ - ΜΕΒΓΑΛ απλήρωτοι εργάτες έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» και «Οι εργάτες στη ΜΕΒΓΑΛ δε σκύβουν το κεφάλι, δείχνουν το δρόμο γι' ανατροπή και πάλη», πορεύτηκαν από την πλατεία Βάθης μέχρι το υπουργείο. Ταυτόχρονα, από την ντουντούκα, κατήγγειλαν τη στάση της εργοδοσίας, καθώς, παρά το γεγονός ότι έχει υψηλούς τζίρους, εντούτοις εξακολουθεί να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν τον ωμό εργοδοτικό εμπαιγμό. Είναι ενδεικτικό ότι στη συνάντηση ήρθαν μόνο δύο νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας, οι οποίοι επαναλάμβαναν μονότονα ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Η ίδια απάντηση δόθηκε και όταν οι εργαζόμενοι επέμειναν αν υπάρχει δυνατότητα για καταβολή ενός μέρους των δεδουλευμένων, προκειμένου τουλάχιστον να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους. Η εργοδοτική πλευρά, ξεκαθάρισε ότι περιμένει να πάρει κάποια λεφτά από ένα δάνειο και αφού πρώτα εξοφλήσει άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας, τότε θα κοιτάξει να αποπληρώσει και τους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο καμιά δέσμευση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποχώρησαν από τη συνάντηση, καταγγέλλοντας την εργοδοσία και την κυβέρνηση. «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», ήταν η απάντηση των εργαζομένων στην εργοδοτική πρόκληση.

«Διεκδικούμε όχι μόνο τα δεδουλευμένα 4 μηνών, αλλά και δουλειά με δικαιώματα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτήν την πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους με σκυμμένα τα κεφάλια και εξαθλιωμένους», δήλωσε στο «Ρ» ο Αντρέας Σώρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στην Αττική. Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει κυριολεκτικά στα όρια της εξαθλίωσης. Εχουν αρχίσει να παίρνουν εξώδικα απ' τις τράπεζες διότι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, έχουν άρρωστα παιδιά και δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα.

Σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες μορφές του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ