Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5
Νέα στοιχεία αναδεικνύουν τις ευθύνες

Μετά το τραγικό δυστύχημα με τον 8χρονο σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 στην Ηλιούπολη, νέα στοιχεία ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν μεγάλα ζητήματα ασφάλειας για την ακεραιότητα ή/και τη ζωή των αθλουμένων και γενικά παρευρισκόμενων στους χώρους άθλησης. Αλλά και σοβαρές ευθύνες.

Το Δ' Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης είχε δημιουργηθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το δήμο Ηλιούπολης το 2006 και παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ Ηλιούπολης. Οταν αυτή υποβιβάστηκε, η δημοτική αρχή το νοίκιασε σε τέσσερα τοπικά σωματεία, γιατί αδυνατούσε να καλύψει το κόστος λειτουργίας του. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος, Β. Βαλασόπουλος, την ευθύνη για την ορθή λειτουργία και συντήρηση του χώρου έχουν αυτά τα σωματεία. Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι την καταλληλότητα του εξοπλισμού των γηπέδων, ελέγχει και πιστοποιεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Να θυμίσουμε, πάντως, πως οι προϋποθέσεις πιστοποίησης της καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, ορίζονται στο άρθρο 56Α του Ν. 2725/1999, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 22 του νόμου 4049/2012 (ΦΕΚ τ. 35 - 23/2/2012).

Στην παράγραφο 1 επισημαίνεται πως για να λειτουργήσει αγωνιστικός χώρος ή χώρος άθλησης «όλων των εθνικών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων» απαιτείται άδεια. Η οποία «χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Σύμφωνα με τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δ. Καλογερόπουλο, το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο δεν υπάρχει καν στον κατάλογο των γηπέδων, που είναι καταχωρημένα προκειμένου να ελέγχονται!... Δεν διαθέτει λοιπόν άδεια και (βάσει της παραγράφου 7 στο νόμο) σφραγίστηκε. Τότε, λοιπόν, πώς νοικιάστηκε από το δήμο στα σωματεία και λειτουργούσε;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ