Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλούν σε συνέχιση του αγώνα

Τα ΔΣ των Διδασκαλικών Συλλόγων του Λεκανοπεδίου καλούν σε σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή 27 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΟΕ για την οργάνωση και πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης το πρώτο δεκαήμερο του Μάη. Καλούν επίσης τα ΔΣ των Συλλόγων να συμπαραταχτούν στον αγώνα για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Κύρια αιτήματα των Συλλόγων - όπως προβλήθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε την περασμένη βδομάδα στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, 13 Διδασκαλικών Συλλόγων και 12 ΕΛΜΕ - είναι η κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, η διατήρηση της επετηρίδας και μαζικοί διορισμοί από αυτή. Επίσης ζητούν ενιαίο 12χρονο βασικό σχολείο, δίχρονη προσχολική αγωγή και γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ακόμη δηλώνουν την αντίθεσή τους στην αφαίρεση των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και καταγγέλλουν την προσπάθεια υλοποίησης του αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού, που μέσα από την αξιολόγηση - χειραγώγηση επιβάλλει την πλήρη υποταγή των εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» καταγγέλλει «τη διασπαστική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων που καλούσε τα μέλη του(!) να μη συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 28/3 στο υπουργείο Παιδείας». Επίσης το ΔΣ του Συλλόγου θεωρεί ότι η απόφαση της ΔΟΕ - της οποίας την πλειοψηφία χαρακτηρίζει σύμμαχο της κυβέρνησης - για 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για τους αναπληρωτές, δεν μπορεί να φωτίσει το δρόμο της αποτελεσματικής διεκδίκησης και αφήνει στο απυρόβλητο το σκληρό πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Εμμένει στην κατάργηση της επετηρίδας το υπουργείο

Κινητοποίηση αναπληρωτών δασκάλων πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της 24ης απεργίας που κήρυξε αποκλειστικά για αυτή την κατηγορία η ΔΟΕ, με μοναδικό αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η αδιαλλαξία του υπουργείου και της ηγεσίας του, που σε συνάντηση που έγινε στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης, εμμένοντας στην κατάργηση της επετηρίδας και επιμένοντας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αντλώντας επιχειρήματα και από τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΔΟΕ. Για τα μεγάλα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που δεν καλύπτονται ούτε από τους αναπληρωτές ούτε από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέος διαγωνισμός και παρέπεμψε σε... αποφάσεις στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ