Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Εκδήλωση στην επέτειο της «νίκης του λαού»

Τιμητική εκδήλωση για την ημέρα της «Μπολιβαριανής Πολιτοφυλακής» και της νίκης του λαού (13 Απρίλη), όταν ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες Φρίας επέστρεψε στην ηγεσία, μετά το πραξικόπημα που διαπράχθηκε στις 11 Απριλίου του 2002, από τη ντόπια και ξένη αντίδραση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας «Καλυψώ». Διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, την εταιρεία διανομής «NEW STAR» και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λατινοαμερικάνων και Ισπανών Ελλάδας, ASCLAYE. Στην αρχή προβλήθηκε η ταινία - ντοκιμαντέρ «Η επανάσταση δε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά», όπου με συγκλονιστικό τρόπο παρουσιάζει το πραξικόπημα που ανατράπηκε σε 47 ώρες από την ενότητα λαού - στρατού.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας Φράνκλιν Γκονζάλες, στην ομιλία του εξήγησε ότι ο λόγος που έγινε το πραξικόπημα ήταν για να ανατραπούν οι 49 νόμοι που ψηφίστηκαν το 2001, για τους Υδρογονάνθρακες, την Αλιεία, τη γη. Από την πλευρά του, ο Κουβανός πρέσβης Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες, υπογράμμισε ότι ο λαός της Βενεζουέλας έστειλε «ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους πως είναι διαθέσιμος να υπερασπιστεί την επανάστασή του με οποιοδήποτε κόστος».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Σταύρος Τάσσος, εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και της ΕΕΔΥΕ. Επίσης χαιρέτισε εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και παραβρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ, η Ιωάννα Λαζοπούλου, συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Δρίτσας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη Λατινική Αμερική που ερμήνευσε εξαιρετικά η Κουβανή τραγουδίστρια Μαρλένε Ολάνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ