Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο ενάντια στο νοσοκομείο - επιχείρηση

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ.

Mε απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο, Τετάρτη, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, στο κλείσιμο δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα συγκυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία, ενώ η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχει προκηρύξει 6ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και στην υπόλοιπη χώρα στις τοπικές Υγειονομικές Περιφέρειες.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί όλους τους υγειονομικούς σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από την Πολυκλινική Αθηνών.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας σημειώνει πως δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία όσο υπάρχει επιχειρηματική δράση στην Υγεία, αν περιοριστεί ο αγώνας στο να μην κλείσει το νοσοκομείο και «δεν απαντάμε στο πώς θα λειτουργεί το νοσοκομείο. Αν θα λειτουργεί με δικά του έσοδα, ως επιχείρηση ΑΕ, δηλαδή με φθηνούς εργαζόμενους και ασθενείς - πελάτες». Καλεί σε ανάπτυξη επίμονου και μαχητικού αγώνα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους φορείς των σπουδαστών των σχολών υγείας, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους φορείς των φτωχών ΕΒΕ και αγροτών και απαιτεί:

  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρης δημόσιας μονάδας Υγείας - Πρόνοιας. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις.
  • Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργαζομένων στους εργολάβους και τις ΜΚΟ.
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, να επιστραφούν τα «κουρεμένα» αποθεματικά.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους.

Στη Λέσβο οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας στις 18 και 19 Απρίλη, στην Αχαΐα νέο συλλαλητήριο στις 23 Απρίλη και στην Ξάνθη νέα απεργία στις 24 Απρίλη.

  • Να σημειωθεί πως η πάρεδρος Πειραιά αρνήθηκε να υπογράψει την πληρωμή των εφημεριών Δεκεμβρίου 2012 για τα νοσοκομεία του Πειραιά (Νίκαιας, «Τζάνειο», «Μεταξά»), όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι και το Νοέμβρη του 2012.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ