Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ
Πικετοφορία σήμερα στους δρόμους της Αθήνας

Την Παρασκευή η συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Με πικετοφορία σήμερα το πρωί στους δρόμους της Αθήνας εξελίσσεται η μάχη της προπαγάνδισης του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου που διοργανώνουν στις 19 του Απρίλη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕΟΑΕΕ. Το σημερινό ραντεβού των συνταξιούχων για την πικετοφορία έχει οριστεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η πανελλαδική συγκέντρωση της Παρασκευής έχει οριστεί στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χτες το πρωί στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν καλύτερης ενημέρωσης οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου προβλήθηκαν για ακόμα μια φορά τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο του κινήματός τους. Αναλυτικότερα, ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σημείωσε ότι «οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι παροχές στην Υγεία, στα φάρμακα σφαγιάστηκαν, έρχονται νέες περικοπές, το ΙΚΑ και όλα τα Ταμεία διαλύονται, τα αποθεματικά τους καταληστεύτηκαν, κλείνουν δημόσια νοσοκομεία. Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, στο πετρέλαιο, στη ΔΕΗ, μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Υπογράμμισε ότι «μπροστά μας βρίσκεται ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών. Τα ψέμματα της τρικομματικής κυβέρνησης ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία από τη μία και από την άλλη οι εκβιασμοί, ο φόβος, η τρομοκρατία που καλλιεργούν επιδιώκουν να μας αδρανοποιήσουν».

Γι' αυτό, όπως τόνισε, «με την αγωνιστική μας κινητοποίηση δίνουμε απάντηση ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη, καμία ανοχή, δράση τώρα με οργάνωση, αντίσταση και δυνάμωμα των αγώνων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, αυτοί κέρδισαν και κερδίζουν από το μόχθο μας».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ ανέφερε ότι πούλμαν για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν από κάθε πόλη της χώρας, ενώ σημείωσε ότι τις προηγούμενες μέρες και στο επίπεδο της επαρχίας πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από συσκέψεις, συνελεύσεις και παρεμβάσεις στο ΙΚΑ, σε εφορίες, κλπ.

Τόσο στα γενικά όσο και στα ειδικά ζητήματα των συνταξιούχων, αλλά και στην αναγκαιότητα τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής στο συλλαλητήριο στάθηκαν στις σύντομες τοποθετήσεις τους και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έκαναν οι: Π. Βαβουγιός, εκπρόσωπος των συνταξιούχων του δημοσίου, ο Γ. Ζώης από τα ΕΛΤΑ, ο Π. Τάτσης, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, και ο Γ. Βρανάς των συνταξιούχων ναυτεργατών.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση δρομολογούνται πούλμαν από διάφορες πόλεις και συγκεκριμένα: από Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 18 Απρίλη, στις 12 τα μεσάνυχτα, από το Αγαλμα Βενιζέλου. Από Λάρισα, θα αναχωρήσουν στις 6 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο (η μεταφορά θα είναι δωρεάν, δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 16/4). Από Αμφισσα, θα αναχωρήσουν στις 7 π.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παιδική χαρά) και από την Ιτέα, στις 7.30 π.μ., από τα ΚΤΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ