Κυριακή 14 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση την Τετάρτη στον ΟΑΕΔ

Σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, την Τετάρτη στις 9 το πρωί, καλεί η Επιτροπή Αγώνα στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) της Λάρισας, τους σπουδαστές της σχολής.

Η Επιτροπή Αγώνα κινητοποιείται ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του ΟΑΕΔ να μειώσει κι άλλο την αμοιβή των σπουδαστών από τα 18,33 στα 17,12 ευρώ, μεικτά, να ρίξει δηλαδή το μεροκάματό τους κάτω από τα 14 ευρώ. Κι αυτό ενώ η καθημερινή τους μεταφορά συνεπάγεται για πολλούς σπουδαστές κόστος που φτάνει στα 5 ευρώ, αφού πηγαινοέρχονται για την πρακτική τους στους γειτονικούς δήμους (Ελασσόνας και Τυρνάβου).

Αξίζει να σημειώσουμε πως τη στιγμή που οι σπουδαστές αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω, ο ΟΑΕΔ διοργανώνει την Τρίτη από κοινού με το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) ημερίδα με θέμα «Πρόταση Λειτουργίας νέων ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2013-14». Στα πλαίσιά της, οι επιχειρήσεις καλούνται να συμβάλουν «στην ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας» και να καταθέσουν τις προτάσεις τους «για την επιλογή των πλέον κατάλληλων ειδικοτήτων». Κυβέρνηση και εργοδότες επιδιώκουν να γενικεύσουν το καθεστώς της μαθητείας, αλλά και να επιτρέψουν στις ίδιες τις επιχειρήσεις να καθορίζουν τις ειδικότητες και το περιεχόμενο των σχολών, με βάση τις ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ