Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ελληνική παρουσία στην Ευρώπη

Κάτι παραπάνω από αξιόλογη ήταν η φετινή παρουσία των ελληνικών ομάδων και κυρίως του νταμπλούχου Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ολες οι ομάδες μας έβαλαν τα δυνατά τους προκειμένου να αναδειχτούν, όμως μόνο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν κάποια διάκριση.

Τον θαύμασε όλη η Ευρώπη φέτος, έστω και αν δεν κατάφερε να μπει στον τελικό του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό ο οποίος στη Γαλλία κοντραρίστηκε με τα μεγαθήρια της Ευρώπης και παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του κατέλαβε την 4η θέση. Αυτό που ωστόσο έμεινε ως παρακαταθήκη στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο για την επόμενη περίοδο ήταν ότι κατάφερε να κοιτάξει κατάματα τις σπουδαίες αντιπάλους του (Τρεβίζο, Ρόμα), ενώ παράλληλα ανάγκασε το ευρωπαϊκό βόλεϊ να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα μας κρύβει σημαντικές δυνάμεις, έτοιμες να κυνηγήσουν τίτλους. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μετά την επιστροφή από το Παρίσι είχε δηλώσει «ανικανοποίητος» από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιχτών του που τα έδωσαν όλα για να 'ρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό βόλεϊ. Την επόμενη περίοδο ο Ολυμπιακός θα δώσει ακόμα μια φορά το «παρών» στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών και σκοπός του είναι να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών σωματείων ως ένας αξιόλογος και «επικίνδυνος» αντίπαλος.

Με ψηλά το κεφάλι ο Ηρακλής, αποχαιρέτισε φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, στη φάση των ομίλων, κατακτώντας την 3η θέση στον Α' όμιλο πίσω από την πρωτοπόρο ιταλική Ρόμα και την τούρκικη Αρτσελίκ. Ο «γηραιός» με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα θα έχει την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική χρονιά να ξαναπάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και μοναδικό του όνειρο είναι να κάνει πιο πετυχημένα βήματα συγκριτικά με φέτος. Η ομάδα του Αλέκου Λεώνη σίγουρα θα προσπαθήσει να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της, αφού εκτός από την Ευρώπη, εποφθαλμιά και τον τίτλο στο εγχώριο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Βγήκε από τον... πάγο ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 και πλέον «θερμαίνεται» προκειμένου να ριχτεί την επόμενη περίοδο με το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στις ευρωπαϊκές μάχες και συγκεκριμένα στις μάχες του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών. Φέτος οι «πράσινοι» δε συμμετείχαν σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας παρέδωσε τα... όπλα η Ορεστιάδα. Οι «ακρίτες» οι οποίοι πραγματοποίησαν αρκετά καλές εμφανίσεις στο θεσμό, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά όχι όμως από κάποιο αουτσάιντερ αλλά από μια διεκδικήτρια του τίτλου, τη βελγική Μοντικιάρι, η οποία τελικά κατέκτησε την 4η θέση. Την ερχόμενη χρονιά η Ορεστιάδα θα συμμετάσχει πάλι στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας ανδρών με στόχο να έχει μια καλύτερη... τύχη.

Μέχρι τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας κατάφερε να φτάσει φέτος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έλαβε μέρος στο 10ο όμιλο του θεσμού. Του χρόνου, ο «Δικέφαλος» δε θα πάρει μέρος σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού κατέλαβε την 6η θέση στο πρωτάθλημα.

Με ψηλά το κεφάλι ο Πανελλήνιος αποχαιρέτισε το Κύπελλο Συνομοσπονδίας από τη φάση των ομίλων. Η ομάδα της Κυψέλης η οποία συμμετείχε στο 2ο όμιλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας κατέλαβε τη 2η θέση, όπως και ο ΠΑΟΚ στον 10ο και άφησε από νωρίς τα όνειρά της.

Ενα πολύτιμο εισιτήριο, αυτό της εξόδου στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας ανδρών έχει στα χέρια του ο Αρης και σκοπός του είναι την ερχόμενη χρονιά να το κρατήσει όσο πιο πολύ γίνεται. Αλλωστε, οι «κιτρινόμαυροι» διψούν για ευρωπαϊκές αναμετρήσεις κάτι που σημαίνει ότι η προετοιμασία τους θα είναι εντατική και επίπονη αφού οι ομάδες της «γηραιάς ηπείρου» έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κληρώσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων(2011-07-27 00:00:00.0)
Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς(2009-12-09 00:00:00.0)
Στη μάχη οι γυναίκες(2009-10-02 00:00:00.0)
Σπουδαία πρόκριση(2002-10-15 00:00:00.0)
Βάζουν τα «καλά» τους(2001-10-13 00:00:00.0)
«Μάδησε τις τουλίπες»(2001-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ