Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΕΤ
Κάλεσμα κοινής δράσης ενάντια στα εργοδοτικά σχέδια

Να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους καλεί τους εργάτες στην ΑΓΕΤ (Βόλος, Αλιβέρι, Χαλκίδα) η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο του εργοστασίου στη Χαλκίδα, που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση 236 εργατών. Επιπλέον, η παράταξη Ταξική Ενότητα (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) κατέθεσε προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας πρόταση για συνέλευση αντιπροσώπων του ΕΚ το Σάββατο 6 Απρίλη, ώστε να συζητηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να προκηρυχθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Απρίλη.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, προτείνει τον άμεσο συντονισμό όλων των Σωματείων Εργαζομένων της ΑΓΕΤ. «Εκεί είναι αναγκαίο να προσανατολιστεί ο αγώνας. Αλλωστε, αυτή η μάχη δεν είναι μόνο για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι τσιμεντάδες της Χαλκίδας. Η παραγωγική διαδικασία, με σκοπό το κέρδος έχει σαν αποτέλεσμα τη στιγμή που χρειάζονται νοσοκομεία, σχολεία, αντιπλημμυρικά - αντισεισμικά έργα, οδικό δίκτυο που δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Εύβοια, την ίδια στιγμή να καταγράφεται πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας 70 - 80% και απόφαση για κλείσιμο του Τσιμεντάδικου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη λάβει πρωτοβουλίες για το συντονισμό σε επίπεδο ομίλου: «Ηδη στο Βόλο η ΔΑΣ (παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Στη Γενική Συνέλευση στην ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι ο εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότεινε συντονισμό της δράσης στον όμιλο. Καλούμε τις διοικήσεις των σωματείων σε Αλιβέρι και Βόλο, τις πλειοψηφίες στα αντίστοιχα ΕΚ και Ομοσπονδίες να αναλογιστούν την ευθύνη που πρέπει να σηκώσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ