Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11514

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Λαϊκή Συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση, τον εργατικό έλεγχο

Αποσπάσματα από την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, 23 - 24 Μάρτη 2013


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Αύριο, στις 10.30 το πρωί, η οργανωτική σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στην ΠΝΟ σύσκεψη σωματείων, Εργατικών Κέντρων, φορέων για το συντονισμό του αγώνα

Από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης 3 Απρίλη οι ναυτεργάτες θα δώσουν τη μάχη της 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας. Απαιτούν να αποσυρθεί το φιλοεφοπλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, υπογραφή και ανανέωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων γενικότερα, να πληρωθούν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες των επιβατηγών πλοίων. Η απεργία αφορά και τους εργάτες της στεριάς, τους νησιώτες, όλους όσοι χρειάζονται ασφαλές, σύγχρονο, φτηνό δίκτυο θαλάσσιων μεταφορών. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας μέσα και έξω από τα πλοία, σε κάθε εργασιακό χώρο, στις ναυτικές σχολές, απευθύνοντας ταυτόχρονα το κάλεσμα για αποφάσεις συμμετοχής στον απεργιακό αγώνα από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, φορείς, να αναπτυχθούν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


ΣΕΛ.  2  -  3

Κάλεσμα της ΚΝΕ για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 17 Απρίλη

«Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη» απευθύνει η ΚΝΕ στους φοιτητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μπροστά και στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές στις 17 Απρίλη.


ΣΕΛ.  15

Προσφορές

-- Ο αγωνιστής Κώστας Λέκκας, από τη Νέα Υόρκη, προσφέρει για την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ το ποσό των 5.000 δολαρίων.

-- Ο σ. Νίκος Τεντζιογλίδης προσφέρει 5.000 ευρώ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στη μνήμη της συζύγου του σ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΕΝΤΖΙΟΓΛΙΔΟΥ.

-- Στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ προσφέρω 5.000 ευρώ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Α.Α.

-- Στη μνήμη της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΖΙΚΑ, ο γιος της, Βασίλης Τζίκας, και τα εγγόνια της, Γιώργος και Χριστίνα, προσφέρουν προς τιμή του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.



Για τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα

ΣΕΛ.  9
ΚΥΠΡΟΣ
Ερχονται μέτρα - κόλαση για το λαό

ΣΕΛ.  16
ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Η ασυμβίβαστη στάση έχει αποτελέσματα

ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒRICS
Συμφωνίες και αντιθέσεις αρπακτικών

ΣΕΛ.  31
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ετοιμάζουν ρεσάλτο στον πλούτο του λαού

ΣΕΛ.  34
ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
Ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα

ΣΕΛ.  10
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Αλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη»

Δεκάδες Μαθητικά Φεστιβάλ θα κάνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο διάστημα από 20 Απρίλη έως το τέλος του μήνα σε όλη τη χώρα. Η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ έχει προγραμματίσει τέτοια Φεστιβάλ σε: Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Καλλιθέα, Μπραχάμι, Σεπόλια, Γκράβα, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Μενίδι, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Περιστέρι, Πειραιά, Πέραμα, Νίκαια, Ελευσίνα, Γέρακα, Λαύριο.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ