Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οχι» στην αυθαίρετη σφράγιση θεάτρων

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη, ανοιχτή συνέλευση της Ενωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας στο θέατρο OLVIO, παρουσία μελών του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών, του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, ΠΟΘΑ, κ.ά. με σκοπό την ενημέρωση για το μπαράζ σφραγίσεων πολιτιστικών χώρων από το Δήμο Αθηναίων, το διάλογο και τη συλλογική απόφαση αντιμετώπισής τους.

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, οι χώροι που κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο είναι οι εξής: Ακαδήμεια 2/4, Kινητήρας Studio 8/4, Δυναμό 10/4, RABBITHOLE 10/4 και έπεται συνέχεια. Η Ενωση Χώρων Πολιτισμού καλεί σε ανθρώπινη «αλυσίδα» και ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης, σήμερα, έξω από το Ακαδήμεια (8 π.μ. - 8 μ.μ). Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) με πρόεδρο τον Δημήτρη Παλαιοχωρίτη (γγ επίσης του ΣΕΗ) δίνει πλήρη κάλυψη στις ενέργειες του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου ΣΕΤΘ, που φέρουν την ευθύνη των καταγγελιών προς το Δήμο Αθήνας, προβάλλοντας το θέμα των κανόνων ασφαλείας. Κανείς δεν αμφισβητεί το αυτονόητο των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, ωστόσο γεννάει ερωτηματικά ο τρόπος που επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες, ειδικά σε μια περίοδο που η ανεργία στο χώρο χτυπάει «κόκκινο». Το ΔΣ του ΣΕΗ μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε πλειοψηφικά τη στήριξη των μικρών θεάτρων που πρόκειται να σφραγιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ