Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δικάζονται, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις

Την 1η Απρίλη ξεκινά στη Θεσσαλία ένα μπαράζ δικών σε βάρος αγωνιστών του μαζικού κινήματος, που πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα χαράτσια των διοδίων επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και Αλληλεγγύη, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της αστικής Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να περάσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού. Κανένας δεν τους εξουσιοδότησε να ξεπουλήσουν τις εθνικές οδούς σε μονοπωλιακά συμφέροντα και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους που μετακινούνται πάνω σ' αυτές.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η Δημοκρατική Συσπείρωση θα δυναμώσει τον αγώνα της μέσα από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, ώστε αυτό να γίνει υπόθεση του ίδιου του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Καλούμε τους φορείς της Θεσσαλίας να πάρουν θέση για το μπαράζ των μηνύσεων ενάντια σε αγωνιστές για την κατάργηση του χαρατσιού στα διόδια που ξεκινάνε την 1η Απρίλη 2013. Ολοι στα δικαστήρια της Λάρισας την 1η Απρίλη 2013 για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ