Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εμεινε από ... πετρέλαιο!

Σταμάτησαν τα χειρουργεία

Εγινε κι αυτό για ν' αποδειχτεί περίτρανα ότι τούτη η κυβέρνηση και τα διάφορα όργανά της αδιαφορούν πλήρως για τη δημόσια υγεία και επιχειρούν με κάθε τρόπο την υποβάθμισή της, ώστε να μείνει εντελώς ελεύθερο το πεδίο στον ιδιωτικό τομέα για κερδοσκοπία σ' αυτόν τον πολύ ευαίσθητο χώρο.

Τα χειρουργεία του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας ανέστειλαν τη λειτουργία τους για αρκετές ώρες, επειδή - άκουσον άκουσον - σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, ο προμηθευτής καθυστέρησε να προμηθεύσει το νοσοκομείο με πετρέλαιο, το οποίο, εκτός από τη θέρμανση χρησιμοποιείται και για την παραγωγή ατμού με τον οποίο αποστειρώνονται τα χειρουργικά εργαλεία! Πέραν, δε, από την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων - όπως αποκαλύπτεται σε σχετικό έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Λάρισας «Ημερήσιος Κήρυκας» - την ίδια μέρα οι ασθενείς του νοσοκομείου έμειναν για αρκετή ώρα νηστικοί, καθώς καθυστέρησε πολύ το φαγητό. Εγινε ακόμα γνωστό ότι λίγο πριν τις γιορτές χωρίς πετρέλαιο έμεινε για ένα βράδυ και το νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο νοσοκομείων ρίχνουν τις ευθύνες για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Λάρισας και ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, σε έγγραφο που έστειλε σημειώνει ότι «το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει μ' αυτό τον τρόπο και ως εκ τούτου θ' αναγκαστούμε να προβούμε στην προμήθεια πετρελαίου από το ελεύθερο εμπόριο».

Με τη σειρά του ο προμηθευτής επικαλείται τα χρέη του νοσοκομείου προς αυτόν για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση. Πάντως - ανεξαρτήτως από την «κόντρα» ανάμεσα στη διοίκηση του νοσοκομείου και στον προμηθευτή κι ανεξαρτήτως τελικά του ποιος και ποια ευθύνη φέρει - το θέμα είναι ότι το νοσοκομείο έμεινε χωρίς πετρέλαιο κι αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ασθενείς, θέτοντας ακόμα και τη ζωή σε κίνδυνο κάποιων εξ αυτών.

Βεβαίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας δεν είναι μόνο αυτά που αφορούν στο πετρέλαιο θέρμανσης. Εδώ κι αρκετό καιρό - και ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά βασικών κλινικών του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - υποβαθμίζεται και αδυνατεί ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών του νομού και της ευρύτερης περιφέρειας. Οι ευθύνες γι' αυτή την υποβάθμιση βαρύνουν την κυβέρνηση - ιδιαίτερα το υπουργείο Υγείας και ιδίως τον Λαρισαίο υφυπουργό Ν. Φαρμάκη - που έχουν βάλει στόχο να «βγάλουν από τη μέση» το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, επειδή, δήθεν, οι ανάγκες υγείας της περιοχής θα καλύπτονται από το νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το χειρότερο, δε, είναι, ότι ούτε το Πανεπιστημιακό λειτουργεί - δε λειτουργούν ακόμα οι πανεπιστημιακές κλινικές και τα εργαστήρια και υπολειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία - λόγω έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού, και διοικητικού προσωπικού, κυρίως - μ' αποτέλεσμα οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής να ψάχνουν να βρουν την υγεία τους και ν' αναγκάζονται να πάνε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για να γιατρευτούν.

Βεβαίως, η κυβέρνηση με προεξάρχοντα τον υφυπουργό Υγείας Ν. Φαρμάκη, δε χάνει την ευκαιρία να μιλάει για αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία, και, κάνοντας το μαύρο άσπρο, να υποστηρίζουν ότι και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο αναβαθμίζεται (!) και το Πανεπιστημιακό λειτουργεί κανονικά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφημερίες ...«δυνητικά επικίνδυνες»(2013-04-25 00:00:00.0)
Διακοπή της λειτουργίας αποφάσισαν οι διευθυντές(2010-04-16 00:00:00.0)
Αποφάσισε «άσφαιρη» απεργία(2009-11-20 00:00:00.0)
Πλήρης εγκατάλειψη του δημόσιου τομέα(2006-05-04 00:00:00.0)
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα(2004-02-12 00:00:00.0)
Νέα απάτη με το Περιφερειακό Νοσοκομείο(1999-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ