Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Να ποιοι κάνουν πλάτες στους φασίστες

Πλάτες στους φασίστες της Χρυσής Αυγής κάνει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στην Καστοριά. Με αφορμή τις αποδοκιμασίες μελών της ΚΝΕ και του ΜΑΣ για την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο του γιορτασμού της 25ης Μάρτη, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ εξέδωσε μια κατάπτυστη ανακοίνωση, όπου μιλά για «προσβολή της μνήμης των ηρώων του 1821» και καλεί την ΠΚΣ και το ΜΑΣ «να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη», αφού προηγουμένως διευκρινίζει ότι «η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ουδεμία σχέση έχει με το ατυχές περιστατικό».

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Καστοριάς της ΚΝΕ καταγγέλλει ότι η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ κάνει πλάτες στη Χρυσή Αυγή, αφού και οι δύο είναι πιστοί υποστηρικτές του συστήματος, σημειώνοντας ότι «για ακόμα μια φορά έδειξαν ποιοι πραγματικά είναι και πώς "τιμούν" τους αγώνες του λαού μας». Και προσθέτει: «Είναι άξιοι υπερασπιστές του συστήματος που ρουφάει το αίμα των εργαζομένων και ορκισμένοι εχθροί των πρωτοπόρων αγωνιστών. Ξεδιάντροπα κατηγορούν τα μέλη της ΠΚΣ για προσβολή της μνήμης των ηρώων του '21. Σκόπιμα αποκρύπτουν την καταδίκη μας για την κατάθεση στεφάνου από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, γιατί προφανώς και τους ενοχλεί. Η καταδίκη όλων αυτών είναι υπόθεση του ταξικού κινήματος».

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης καταγγέλλει την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι κατά το γιορτασμό της 25ης Μάρτη στην Κοζάνη, αλλά και την επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αντέδρασαν στην παρουσία των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ