Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποκαλύπτουμε και απομονώνουμε τους φασίστες

Πλούσια δραστηριότητα της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κεντρικού Τομέα Αθήνας της ΚΝΕ στα σχολεία

Η αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου της Χρυσής Αυγής, που ως κόμμα του συστήματος επιχειρεί να μπολιάσει με αντιδραστικές ιδέες τους νέους, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της καθημερινής δράσης της ΚΝΕ στα σχολεία. Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικού Τομέα Αθήνας της ΚΝΕ έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την αποκάλυψη του ρόλου της Χρυσής Αυγής και του φασισμού, ως γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος που βρίσκεται σε κρίση.

Με υλικά, αντιφασιστικά συνθήματα, αυτοκόλλητα, σκίτσα και συζητήσεις με τους μαθητές οι ΚΝίτες ανοίγουν την κουβέντα στα σχολεία. Η ΝΟ Κεντρικού Τομέα Αθήνας της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και τους υποστηρικτές της μέσα στα σχολεία. «Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να τσακίσουν τους φασίστες και το φασισμό στα σχολεία τους έτσι όπως πραγματικά αξίζει στα νιάτα τους». «Τους καλούμε να συζητήσουμε για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για το τι αγώνες χρειαζόμαστε και το τι αγώνες θέλουμε σήμερα, για την ανάγκη οργάνωσης της πάλης», σημειώνει.

Το επόμενο διάστημα, ξεκινά και συλλογή υπογραφών και προτάσεις για ψηφίσματα από τα μαθητικά συμβούλια ενάντια στους φασίστες και το ρόλο τους. Ηδη, στο 1ο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου, 58 μαθητές υπέγραψαν κείμενο στο οποίο τονίζεται: «Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική οργάνωση. Είναι τα αγαπημένα παιδιά των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς και τα αγαπημένα παιδιά των διευθυντών στα σχολεία. Η ΧΑ θέλει τους Ελληνες να δουλεύουν με 5 ευρώ τη μέρα και ταυτόχρονα σφάζει μετανάστες, τους θεωρεί όλους παράνομους, δεν τους αφήνει να μπουν σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία. Τσακίζουμε και απομονώνουμε τη ΧΑ στο σχολείο μας».

Στην προσπάθεια αυτή της ΚΝΕ, όπως καταγγέλλει και η ΝΟ Κεντρικού Τομέα, δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί έσπευσαν να σιγοντάρουν τη Χρυσή Αυγή, επεμβαίνοντας μετά και από καταγγελίες παιδιών που βρίσκονται στην επιρροή της και σβήνοντας, π.χ., τα συνθήματα της ΚΝΕ ή καλώντας σε... «συμμόρφωση» τους μαθητές που πρωτοστατούν.

Η τακτική της τήρησης «ίσων αποστάσεων» μεταξύ των φασιστών και αυτών που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, της νεολαίας, των μαθητών, που πλήττονται πολύμορφα από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, ισοδυναμεί με αποδοχή των φασιστικών πρακτικών ως... «άλλη άποψη». Είναι στάση που δεν ταιριάζει στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στις σημερινές συνθήκες είναι ανάγκη να συμβάλουν στην αποκάλυψη του φασιστικού μορφώματος αντί να εμποδίζουν, με διάφορα προσχήματα, όσους το κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ