Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά τους

Ξεκίνησαν χτες και συνεχίζονται σήμερα

Πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού για τα ΤΕΙ, στις 28 Μάρτη, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»
Πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού για τα ΤΕΙ, στις 28 Μάρτη, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, ολοκληρώνοντας το αγωνιστικό διήμερο που ξεκίνησε χτες. Με τις κινητοποιήσεις τους εναντιώνονται στην όλο και στενότερη σύνδεση πανεπιστημίων - επιχειρήσεων, στο αυξημένο κόστος σπουδών, στο σχέδιο «Αθηνά» και στο νόμο - πλαίσιο, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία για κάθε σπουδαστή, δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση.

Στο ΤΕΙ Πειραιά, με απόφαση της Συνέλευσης της ΣΤΕΦ έγινε παράσταση στον πρόεδρο του ιδρύματος και δόθηκε κείμενο υπογραφών για να αξιοποιηθεί η «Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων», που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Στο ΤΕΙ Αθήνας οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ απέκλεισαν συμβολικά την Ιερά οδό.

Ο Σύλλογος της ΑΣΠΑΙΤΕ, χτες, έκανε πορεία και εξόρμηση στο κέντρο του νέου Ηρακλείου για το κόστος σπουδών, τη διάλυση των ΤΕΙ και ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά».

Οι Επιτροπές Αγώνα του Νομικού, του Πολιτικού και του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας έκαναν κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων και την πρυτανεία, για το κόστος σπουδών.

Οι Επιτροπές Αγώνα της Γεωπονικής απέκλεισαν την Ιερά οδό.

Σήμερα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται:

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πειραιά και του ΤΕΙ Αθήνας θα κάνουν κινητοποίηση για τη μετακίνηση.

Οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση Ειδικό Λογαριασμών Κονδυλίων Ερευνας, απαιτώντας να πληρωθούν οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική. Για την Τετάρτη 27 Μάρτη, προγραμματίζουν εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην τεχνική εκπαίδευση», όπου θα μιλήσει ο Ηλίας Πατίδης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα της Φυσικομαθηματικής και της Φιλοσοφικής θα κάνουν κινητοποίηση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Οι Επιτροπές Αγώνα της Νομικής, του Πολιτικού και του Οικονομικού του Πανεπιστημίου Αθήνας θα κάνουν και σήμερα παραστάσεις διαμαρτυρίας στους προέδρους των τμημάτων και την πρυτανεία, για το κόστος σπουδών.

Οι Επιτροπές Αγώνα της Γεωπονικής σήμερα θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στους προέδρους τμημάτων για να δοθούν δωρεάν οι εργαστηριακοί οδηγοί. Την Τρίτη, 26 Μάρτη, θα κάνουν κινητοποίηση στο Γραφείο Διασύνδεσης.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΕΜ Πολυτεχνείου θα προχωρήσουν, σήμερα, σε κινητοποίηση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας του ιδρύματος.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 28 Μάρτη

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε όλη τη χώρα καλούν τους σπουδαστές των ΤΕΙ και τους Συλλόγους τους, σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και τη διάλυση των ΤΕΙ, που θα γίνει στις 28 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει μέχρι τώρα οι Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηρακλείου, ΣΔΟ ΤΕΙ Ηρακλείου, Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 28 Μάρτη και εκλογές στις 17 Απρίλη, αποφάσισε ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Ξάνθης, μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Τετάρτη. Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε το πλαίσιο των Επιτροπών Αγώνα του Πολυτεχνείου που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στη Θεσσαλονίκη, χτες οι φοιτητές του ΤΕΙ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΤΕΙ μαζί με εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.

Στην Καστοριά, οι φοιτητές του ΤΕΙ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του κτιρίου της αντιπεριφέρειας.

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους φοιτητές του Τμήματος Αυτοματισμού και στον αγώνα τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» που κλείνει σχολές και τμήματα, που διαλύει τις σπουδές τους, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση FORTHNET - NETMED.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ