Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Μάρτη 2013 - Κυριακή 24 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11509

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Με εμπιστοσύνη στη στρατηγική μας και απαιτητικότητα από τον εαυτό μας

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας.


ΣΕΛ.  7  -  9

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ τη θυσία των δικαιωμάτων του

Είναι μονόδρομος η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Εντείνονται οι διεργασίες, τα παζάρια, οι εκβιασμοί και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο με θύμα τον κυπριακό λαό. Ολες οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης, εντός και εκτός Κύπρου, ένα και μοναδικό στόχο έχουν, τη διάσωση των καπιταλιστών. Γι' αυτούς θυσιάζουν τα λαϊκά συμφέροντα με τα διάφορα εναλλακτικά σχέδια που μπήκαν για συζήτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας. Εχουν στο επίκεντρό τους το χτύπημα των ασφαλιστικών ταμείων, την παράδοση του πλούτου της χώρας στα μονοπώλια, τη φορολογία, τη δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων κλπ. Η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία και μέσα από τη συμμετοχή στην ΕΕ ή άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, είναι πάντα σε βάρος των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΚΚΕ ΓΙΑ 25η ΜΑΡΤΗ 1821
Το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

Το μήνυμα της επανάστασης του 1821 είναι ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία. Ο λαός πρέπει να πιστέψει και σήμερα στο δίκιο και στη δύναμη της πάλης του. Με την οργάνωση και τη συμμαχία του να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα και τη δική του εξουσία, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να μετατρέψει σε δική του περιουσία τα μονοπώλια, για να ζήσει καλύτερα ο ίδιος και τα παιδιά του.


ΣΕΛ.  5

Ο «Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας της 25 Μάρτη, ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει ξανά την Τετάρτη 27 Μάρτη.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ιμπεριαλιστικά σχέδια με φόντο την ενέργεια

ΣΕΛ.  40
Το ΚΚΕ εμπλουτίζει τη στρατηγική και την τακτική του

ΣΕΛ.  10
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
«Ανισορροπία» του τρόμου

ΣΕΛ.  32
ΠΑΜΕ
Πολύμορφη δράση με αφορμή το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΣΕΛ.  34
ΛΕΤΟΝΙΑ
Ενταση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

ΣΕΛ.  31
Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ 35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Κίνημα σε γραμμή σύγκρουσης με τους καπιταλιστές

Να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις που δρουν στο εργατικό κίνημα, αλλά και συνολικά για το «τι κίνημα χρειάζεται σήμερα», καλεί το ΠΑΜΕ τους εργάτες και τις εργάτριες, με αφορμή το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα που θα φέρνει στις γραμμές των εργατών το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, που θα βγάζει αντιμνημονιακές κορόνες, χωρίς όμως να έχει γραμμή ρήξης με τη μήτρα που γεννά τα μνημόνια, όπως προσπαθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.


ΣΕΛ.  34  -  35

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ