Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Προκλητικά γυμνάσια από Ν. Κορέα και ΗΠΑ

Από τις ασκήσεις Ν. Κορέας και ΗΠΑ
Από τις ασκήσεις Ν. Κορέας και ΗΠΑ
ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ- ΣΕΟΥΛ.--

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο εν αναμονή των νέων, σκληρότερων κυρώσεων που προωθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από κοινού ΗΠΑ και Κίνα, με αφορμή την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε στις 12 Φλεβάρη η ΛΔ Κορέας.

Χτες, Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι καθόρισαν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και ναυσιπλοΐας στις ανατολικές και δυτικές ακτές ενόψει πιθανών στρατιωτικών ασκήσεων ευρείας κλίμακας ως απάντηση στην αμερικανο-νοτιοκορεατική τρομοκρατική επίδειξη ισχύος με τα απανωτά γυμνάσια και τον τελευταίο κύκλο στρατιωτικών ασκήσεων «Key Resolve» και «Foal Eagle» που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες δεκάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί στρατιώτες.

Το μπαράζ στρατιωτικών ασκήσεων από ΗΠΑ και Ν. Κορέα, προκαλεί την έντονη ενόχληση της ΛΔ Κορέας, αφού πρόκειται ουσιαστικά για «ασκήσεις» πολέμου και δοκιμές ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Αυτό οδήγησε την Τρίτη στην αυστηρή προειδοποίηση του Βορειοκορεάτη στρατηγού Κιμ Γιονγκ Τσολ για ακύρωση της εκεχειρίας τερματισμού του Κορεατικού Πολέμου το 1953.

Σε απάντηση, εκπρόσωπος των νοτιοκορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίστηκε χτες «πλήρως προετοιμασμένος να αντεπιτεθεί και να δώσει μία ισχυρή και αποφασιστική τιμωρία» σε περίπτωση επίθεσης από τη γειτονική ΛΔ Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ