Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Μετά τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σαββάτου, ενάντια στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πάσους Κοέλιου, από τη Δευτέρα στην Πορτογαλία άρχισαν απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χτες, παρέλυσε σχεδόν εντελώς το σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω της απεργιακής κινητοποίησης στους Πορτογαλικούς Σιδηροδρόμους (CP), καθώς η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν «σχεδόν ολική» όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Lusa» ο Ζουζέ Μανουέλ Ολιβέιρα, συντονιστής στη Συνομοσπονδία Συνδικάτων των Εργαζομένων στις Μεταφορές και τις Συγκοινωνίες (FECTRANS).

Οι σιδηροδρομικοί απήργησαν στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που άρχισαν τη Δευτέρα και πρόκειται να ολοκληρωθούν το Σάββατο. Χτες πραγματοποίησαν στάσεις και οι εργαζόμενοι στον κρατικό αερομεταφορέα ΤΑΡ, ενώ εκτός της συμμετοχής τους με στάσεις έχουν ανακοινώσει και απεργίες από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου εναντίον των περικοπών του προϋπολογισμού, των αποδοχών των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας. Τέλος, στο Πόρτο, στο βόρειο τομέα της Πορτογαλίας, οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΜ έκαναν στάση εργασίας από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις τέσσερις μετά το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ